Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Australané dokonali velkolepý obrat, v semifinále je čekají Britové

Darwin (Austrálie) – Tenisté Austrálie otočili duel s Kazachstánem a postoupili do semifinále Davisova poháru. Rozhodující bod získal v poslední dvouhře veterán Lleyton Hewitt, dvojnásobný grandslamový šampion porazil Aleksandra Nědovjesova 7:6, 6:2 a 6:3. Australané se o první finálovou účast po dvanácti letech utkají s Velkou Británií. Rozhodující bod v Londýně vybojoval Andy Murray proti Francouzi Gillesu Simonovi. V druhém semifinále bude Belgie hostit Argentinu.

Sam Groth
zdroj: ČTK/PA

Favorizovaní Australané, kteří v 1. kole vyřadili české tenisty, prohrávali po úvodních dvouhrách 0:2. V sobotu ale Hewitt se Samuelem Grothem odvrátili ve čtyřhře hrozbu vyřazení a kapitán Wally Masur jim dal důvěru i dnes namísto Nicka Kyrgiose a Thanasiho Kokkinakise.

Groth v úvodní dvouhře porazil kazašskou jedničku Michaila Kukuškina 6:3, 7:6, 4:6, 7:6 a vyrovnal stav duelu na 2:2. Hewitt pak v rozhodujícím utkání zvládl obrovský tlak domácích fanoušků a na trávě v Darwinu pečetil postup. "Miluju tyhle situace, kdy jste pořádně přitlačení zády ke zdi. A to přesně jsme po pátku byli," řekl čtyřiatřicetiletý Hewitt. "Vždycky jsem říkal, že některé z mých největších vítězství i porážek byly v Davis Cupu a tohle si pořádně užiju," dodal.

Británii posunul do semifinále po 34 letech její nejlepší hráč Andy Murray, jenž porazil Simona 4:6, 7:6, 6:3, 6:0 a zajistil domácím nedostižné vedení 3:1 nad Francií. Třetí hráč světového žebříčku v pátek zdolal Jo-Wilfrieda Tsongu a v sobotu s bratrem Jamiem přidali druhý bod ve čtyřhře.

Výsledky čtvrtfinále tenisového Davisova poháru

Austrálie - Kazachstán 3:2

Groth - Kukuškin 6:3, 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (8:6), Hewitt - Nědovjesov 7:6 (7:2), 6:2, 6:3.

Belgie - Kanada 4:0 po třetí dvouhře

Coppejans - Dancevic 2:6, 6:2, 6:3.

Británie - Francie 3:1 po třetí dvouhře

A. Murray - Simon 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, 6:0.

Argentina - Srbsko 3:1 po třetí dvouhře

Schwartzman - Lajovič 1:6, 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články