Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Davis Cup začíná, Berdych jde na Troického

Praha - Využít antukového povrchu a vnutit soupeři vlastní styl hry chtějí tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek v pátečních dvouhrách ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. První půjde na kurt sedmý hráč světa Berdych proti Viktoru Troickému, pak zkusí Štěpánek překvapit Janka Tipsareviče. Berdych vede v zápasech s Troickým 2:1, zatímco Štěpánek má s Tipsarevičem zápornou bilanci 1:2. Papírově jsou jedničky obou týmů vyrovnané, v zápasech ale chtějí s podporou plné haly v zádech řídit výměny Češi. V pátek a sobotu sledujte živě od 15:00 na ČT4 a našem webu, nedělní zápas se hraje od 13:00.

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA/LN

"Nejdůležitější bude moje hra. Záleží na tom, co mu dovolím. Jeho hra je až to druhé. Já musím hrát to svoje, hrát agresivně," řekl Berdych k duelu s 27. hráčem světa Troickým. Stejně mluvil Štěpánek o souboji se světovou osmičkou Tipsarevičem. "I já se budu snažit využít své hry a nabourat mu rytmus. On půjde do utkání jako favorit, ale já chci po závěrečném balonu tu roli přehodit," řekl.

Ve prospěch českých tenistů by měla hrát antuka, kterou na Srby vybrali, protože by Tipsarevičovi a Troickému měla vyhovovat nejméně. "Doufám, že pro něj bude nejslabším povrchem," řekl Berdych. "Tipsarevič se za poslední rok neuvěřitelně herně zvedl, ale antuka není jeho nejideálnější povrch," přidal Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se utkají se Srby

Během týdne si tenisté antukový kurt postavený v útrobách O2 areny postupně nechávali upravit podle svých představ. Zpočátku byla antuka příliš rychlá a odskoky nízké, proto se povrch dosypával. "Kurt je každým dnem lepší a lepší. Dobré je, že jsme se střetli v tom, co je pro nás s Radkem nejlepší," řekl Berdych.

Srbové si na antuku v týdnu stěžovali. Tipsarevič si dělal na sociálních sítích legraci, že Češi připravili na zápas bláto. Při losu sedmadvacetiletý hráč řekl, že se dvorec v týdnu nezměnil. "Zvykáme si a hrajeme lépe a lépe," uvedl Srb.

Se Štěpánkem se naposledy střetli předloni v semifinále Davisova poháru. Za stavu 2:2 v Bělehradu vyhrál jasně Tipsarevič a posunul Srby do finále, v kterém získali "salátovou mísu". "Nějakou dobu jsem si ten zápas v sobě nesl," řekl třiatřicetiletý Štěpánek a doufal ve vydařenou odvetu. "Doma by byla nejsladší a udělám pro to všechno. Budu na kurtu do půlnoci nebo třeba i do čtyř do rána," vyhlásil bojovník Štěpánek.

Češi si po losu odpoledne ještě zatrénovali. "A protože jsme profesionálové, tak se večer půjdeme toulat po pražských barech," vtipkoval karvinský rodák Štěpánek a vážně doplnil: "Bude společná večeře a bude sbírat síly na těžké zápasy."

Program:

ČR - Srbsko (Praha - O2 arena, antuka):

Pátek (15:00):

Berdych (7. v žebříčku ATP) - Troicki (27.), Štěpánek (24.) - Tipsarevič (8.),

Sobota (15:00):

Čermák (20. v žebříčku ATP ve čtyřhře), Rosol (82. dvouhra ATP) - Zimonjič (6. čtyřhra ATP), Bozoljac (316. dvouhra),

Neděle (13:00):

Berdych - Tipsarevič, Štěpánek - Troicki.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články