Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Davis Cup: Rumunům bude proti Česku chybět jednička Hanescu

Bukurešť - Rumunským tenistům bude v baráži Davisova poháru proti České republice chybět jednička Victor Hanescu. Kapitán Andrei Pavel se musí příští týden v Bukurešti obejít bez svého jediného hráče ve světové stovce, protože aktuálně 72. hráč žebříčku ATP je podle rumunských médií unaven a omluvil se.

Ilustrační foto

"Je to osobní rozhodnutí Victora, který kapitánovi řekl, že se cítí být unavený. Chápu ho, ale je to škoda, jelikož s ním bychom měli větší šance," řekla Ruxandra Dragomirová, bývalá tenistka a šéfka Rumunského tenisového svazu.

Domácí jedničkou tak bude šestadvacetiletý Adrian Ungur (136. v žbříčku ATP), dvojkou Victor Crivoi (216.) a trojkou Marius Copil (238.). Kvarteto doplňuje jedenáctý deblista světa Horia Tecau, který loni i letos hrál finále Wimbledonu.

Účast Berdycha a Štěpánka stále nejistá

Český tým má v nominaci světovou devítku Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka (25.), oba však aktuálně trápí zraněná ramena z grandslamového US Open v New Yorku a není jisté, zda budou moci hrát. V nominaci jsou také Lukáš Rosol a Jan Hájek.

"Nedělejme předčasné závěry. Hlavní je, abychom my nastoupili co nejsilnější, bez ohledu na sestavu Rumunů, kterou mohou měnit a taktizovat s ní, třeba i s ohledem na složení, v jakém se v Bukurešti objevíme," komentoval změnu v sestavě soupeřů český kapitán Jaroslav Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články