Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další úspěch na Wimbledonu. Peschkeová vyhrála čtyřhru

Londýn – Po senzačním triumfu Petry Kvitové ve dvouhře získala vítěznou trofej na trávě ve Wimbledonu také deblová specialistka Květa Peschkeová. Pětatřicetiletá česká tenistka dnes vybojovala se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou svůj první grandslamový titul, poté co ve finále v Londýně porazily německo-australský pár Sabine Lisická, Samantha Stosurová po setech 6:3 a 6:1. Završit skvělý český ročník může ještě Iveta Benešová, která bude v neděli po boku Rakušana Jürgena Melzera ve finále smíšené čtyřhry.

"Nikdy jsem nepochybovala o našich kvalitách, ale nikdy nemůžete najisto říct, že se to podaří," uvedla česká tenistka. "Už hrajeme s Katkou dva roky. Jsme hrozně sehraný tým, víme, co od sebe můžeme očekávat. Jsme spolu jako srostlé, to je v deblu důležité," řekla.

Peschkeová, před šesti lety i 26. hráčka dvouhry, se dala se Srebotnikovou dohromady loni v lednu a hned se jim začalo dařit. Do letošního Wimbledonu vyhrály pět turnajů a desetkrát hrály finále. Se svou tenisovou partnerkou si pětatřicetiletá hráčka sedla i lidsky. "S Katkou je neskutečná sranda. Jsem ráda, že jsme se takhle našly, a doufám, že spolu budeme ještě aspoň jeden rok pokračovat," prohlásila.

Loni postoupily do finále Roland Garros, v kterém ovšem nestačily na sestry Serenu a Venus Williamsovy. Titul ve Wimbledonu je pro Peschkeovou jubilejní dvacátý v kariéře a ten nejcennější. "Celý turnaj jsme hrály, co jsme chtěly, a dařilo se nám to," řekla Peschkeová, která získala svůj první grandslamový titul. "Je to skvělý pocit. Hraju tolik let a toto je jako třešnička na dortu," dodala.

Stejně jako v případě dvouhry se český tenis dočkal i v ženské čtyřhře titulu ve Wimbledonu poprvé po třinácti letech. Jana Novotná v roce 1998 vyhrála dvouhru a společně s Martinou Hingisovou ze Švýcarska i debla.

Turnaj deblistů ovládli bratři Bryanové

Titul z mužské čtyřhry na Wimbledonu získali američtí tenisté Bob a Mike Bryanové. Druhým vítězstvím na tomto turnaji a jedenáctým grandslamovým triumfem ve čtyřhře vyrovnali rekord takzvané Open éry Australanů Todda Woodbridge a Marka Woodforda. Nejlepší pár světa porazil v dnešním finále na trávě v Londýně 6:3, 6:4 a 7:6 švédsko-rumunskou dvojici Robert Lindstedt, Horia Tecau.

Mike Bryan:

"Tři srdceryvná finále jsme tady prohráli, ale teď jsme zase na tabuli (vítězů) a máme druhý titul. Je to mimořádný pocit."

0

"Vyrovnali jsme se 'Woodies', které jsme vždycky zbožňovali a pořád jsou pro nás nejlepším tenisovým párem na světě. Je to neuvěřitelné. Teď se pokusíme o dvanáctý titul a hned na US Open," prohlásil Mike Bryan. Třiatřicetiletá americká dvojčata spolu získala 73. titul a šestý v sezoně. Bryanové triumfovali už v lednu na úvodním grandslamovém turnaji roku Australian Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články