Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další třísetová bitva, další postup. Kvitová je v Miami už v osmifinále

I v třetím zápase na turnaji v Miami musela hrát třísetovou bitvu a opět z ní Petra Kvitová vyšla jako vítězka. Devatenáctiletou Američanku Sofii Keninovou porazila po dvouhodinovém boji 3:6, 6:2 a 6:4 a je v osmifinále. Příští soupeřkou světové devítky bude pátá hráčka žebříčku, Lotyška Jelena Ostapenková.

Slavící Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Kvitová v neděli v Key Biscayne narazila podruhé za sebou na devatenáctiletou soupeřku. A stejně jako s Arynou Sabalenkovou i s Keninovou bojovala tři sety. "Ani nevím, jak jsem vyhrála," přiznala dvojnásobná wimbledonská šampionka na kurtu.

Rodačka z Moskvy Keninová, 94. tenistka žebříčku, vyhrála první set 6:3, když Kvitová neudržela třikrát servis. Poté česká favoritka hladce získala druhou sadu a v rozhodující otočila nepříznivý stav 2:4.

"Byl to těžký zápas. Mladé holky hrají proti mně tak dobře. Vzpomínám si, když jsem byla mladší, jak jsem taky hrála bez strachu a neměla co ztratit. Hrají agresivně a nic nezkazí," řekla Kvitová.

O čtvrtfinále, čímž by si vyrovnala v Miami své maximum z roku 2014, se utká s dvacetiletou Ostapenkovou. V posledních třech vzájemných duelech s ní neztratila ani set a letos cestou za titulem v Petrohradu jí povolila jen dvě hry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články