Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další titul Karlovič nepřidal, ve Washingtonu prohrál s Monfilsem

Washington - Chorvatský tenista Ivo Karlovič nevyužil ve finále turnaje ve Washingtonu mečbol a prohrál s Francouzem Gaëlem Monfilsem 7:5, 6:7, 4:6. Ženský titul získala Belgičanka Yanina Wickmayerová, která porazila Američanku Lauren Davisovou 6:4, 6:2.

Sedmatřicetiletý Karlovič mohl po týden starém triumfu z Newportu ovládnout druhý turnaj za sebou. V druhé sadě vedl 5:4 a podával, avšak jeho tradiční zbraň ho tentokrát zradila. V tie-breaku mu pak chyběl k vítězství jediný míč, jenže od stavu 6:5 získal další tři body druhý nasazený Monfils. Francouz vybojoval první titul od února 2014, kdy triumfoval doma v Montpellieru.

Ve Washingtonu hrál finále i v roce 2011, to ho ale o trofej připravil Radek Štěpánek. Tentokrát uspěl a v seznamu vítězů washingtonského turnaje se zařadil i ke svým vzorům Yannicku Noahovi a Arthuru Asheovi. "S těmihle jmény jsem vyrůstal, mít to svoje vedle nich je neuvěřitelné. Moc to pro mne znamená," řekl devětadvacetiletý Monfils.

Wickmayerová vyhrála ve Washingtonu dvouhru i čtyřhru. Její finálová soupeřka Davisová si letos na okruhu WTA připsala jen tři vítězná utkání, ale v minulém týdnu přidala hned čtyři za sebou.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 1 877 705 dolarů):

Dvouhra - finále:

Monfils (2-Fr.) - Karlovič (13-Chorv.) 5:7, 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra - finále:

Nestor, Roger-Vasselin (2-Kan./Fr.) - Kubot, Peya (Pol./Rak.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Ženy (dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Wickmayerová (7-Belg.) - Davisová (USA) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články