Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další tenisová superstar v Česku. Wawrinka ozdobí duo pražských challengerů

Světová dvojka Simona Halepová už v české metropoli je a připravuje se na pondělní start Prague Open, trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka bude hvězdou dvou pražských tenisových challengerů, které se uskuteční ve druhé polovině srpna. Bývalý třetí hráč světa nebude startovat na US Open a do hlavního města se vrátí po třinácti letech.

První z challengerů proběhne na Štvanici od 17. do 23. srpna, ten druhý se stejnou dotací 137 560 eur na antukových kurtech Spojů na Žižkově 24. až 30. srpna.

"Během posledních týdnů jsem tvrdě a dobře trénoval a teď už se nemůžu dočkat, až se vrátím na turnaje a budu hrát znovu ostrá utkání. Je skvělé být opět na kurtech a dělat, co miluji. Zároveň se těším na návrat do Prahy po mnoha letech," řekl vítěz Australian Open (2014), Roland Garros (2015) a US Open (2016).

V Praze hrál naposledy v roce 2007 ve dvaadvaceti letech v semifinále Davis Cupu. Nyní se zde ukáže v rámci přípravy na pařížský grandslam, jenž se kvůli koronavirové pandemii přesunul z května na přelom září a října.

Za účastí pětatřicetiletého Švýcara stojí Michal Hrdlička. "Je pro nás obrovská čest dostat do Prahy takovou hvězdu. Bude to obrovský zážitek," uvedl Hrdlička. K domluvě přispěl i fakt, že se Wawrinka dělí s Hrdličkovou manželkou Karolínou Plíškovou o venezuelského trenéra Daniho Valverdua.

Díky spolupráci s Českým tenisovým svazem zůstane aktuálně 17. hráč světa v Praze i na challenger na Spojích. "Je to důkaz, že světové hvězdy se k nám nebojí přijet i v této složité době, důvěřují našim organizátorům a chtějí zde po dlouhém čekání předvést své umění," řekl prezident svazu Ivo Kaderka.

Na Štvanici, kde se odehraje první z challengerů po koronavirové pauze, budou z českých hráčů v hlavní soutěži Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články