Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další čtvrtfinále pro Kristýnu Plíškovou, nezastavila ji ani Vesninová

Turnajem v Charlestonu prochází zatím bez zaváhání a nepřekonatelnou překážkou nebyla ani šestnáctá nasazená Ruska. Kristýna Plíšková přehrála Jelenu Vesninovou 6:3, 1:6, 6:2 a postoupila do čtvrtfinále, letos už druhého. V něm se utká s turnajovou osmičkou Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Kristýna Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

V úvodním setu sebrala 77. hráčka světového žebříčku Plíšková soupeřce podání ve čtvrtém gamu, druhé dějství naopak rychle získala jednatřicetiletá Ruska, která v Charlestonu už dvakrát hrála finále. V třetí sadě neměly zpočátku hráčky na příjmu moc šancí, to se ale zcela změnilo od stavu 3:2. Šestou i osmou hru totiž bezradná Vesninová ztratila bez jediného uhraného míče.

Šestadvacetiletá sestra bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové vyřadila na charlestonské zelené antuce v obou předchozích kolech české soupeřky. Nejprve zvítězila nad Kateřinou Siniakovou, pak ve třech setech porazila druhou nasazenou Petru Kvitovou. Dvojnásobné wimbledonské šampionce tak ukončila sérii 24 vítězných zápasů s krajankami na okruhu WTA.

Kristýna Plíšková letos hrála čtvrtfinále jen v lednu v Šen-čenu. Tehdy ji zastavila právě Siniaková.

Výsledky tenisového turnaje žen v Charlestonu:

Dvouhra - 3. kolo: Kristýna Plíšková (ČR) - Vesninová (16-Rus.) 6:3, 1:6, 6:2, Keysová (7-USA) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články