Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Czech Open Prostějov zná nejlepší čtyřku hráčů. O finále si zahraje i Lehečka

Prostějovský challenger pokračoval dalšími duely. Hned v prvním utkání na prostějovském centr kurtu nastoupil do svého premiérového čtvrtfinále na turnaji této kategorie osmnáctiletý Jiří Lehečka, který si poradil se slovenským tenistou Filipem Horanským dvakrát 6:1. Přímý přenos utkání semifinálového dne sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 10:55.

Jiří Lehečka
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Dostal jsem možnost získat velké zkušenosti a jsem rád, že jsem odvedl kvalitní výkony. Snažil jsem se za kartu odvděčit a povedlo se," řekl Lehečka. Tenista, jenž ve světovém žebříčku figuruje v druhé polovině šesté stovky, zůstal v soutěži na prostějovské antuce ve hře jako poslední český zástupce.

Do čtvrtfinále proti Horanskému, kterému v pořadí ATP patří 175. místo, vstoupil Lehečka razantně a po dvou využitých brejkbolech vedl už 4:0. Při svém podání se dostal do úzkých jen ve druhém gemu, v němž odvrátil dva brejkboly. Další šanci už ve zbytku utkání soupeři nenabídl a hladce získal třetí skalp hráče druhé stovky žebříčku za sebou.

"Dost mi to tam padalo. Dařilo se mi na servisu. Po první sadě jsem se snažil nemyslet na to, že jde zápas tak rychle dopředu. Soustředil jsem se na každý míč, hlava pracovala, jak měla, proto takový výsledek," dodal Lehečka.

O postup do finále se utká s šestým nasazeným Polákem Kamilem Majchrzakem, který si poradil s Australanem Aleksandarem Vukicem po setech 6:4 a 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka si zahraje o finále v Prostějově

Tenisový turnaj mužů Moneta Czech Open v Prostějově, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 132 280 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále: Lehečka (ČR) - Horanský (SR) 6:1, 6:1, Majchrzak (6-Pol.) - Vukic (Austr.) 6:4, 6:1, Andújar (1-Šp.) - Kovalík (SR) 6:2, 7:6 (7:3), Travaglia (3-It.) - Kližan (SR) 3:6, 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články