Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Čtyři mečboly odvrátila, ten pátý už ne. Bouzková padla v Madridu ve třech setech

Byl to udatný a těžký boj s hořkým koncem pro českou tenistku. Marie Bouzková se na antukovém turnaji v Madridu do čtvrtfinále nedostala, Jekatěrině Alexandrovové z Ruska podlehla 7:6, 0:6 a 5:7. Třiadvacetiletá rodačka z Prahy odvrátila ve více než tříhodinové bitvě čtyři mečboly, přesto nakonec jako poslední česká zástupkyně na turnaji dohrála. Skvělou formu ukazuje Simona Halepová. Bývalá světová jednička vyřadila nejdříve současnou dvojku světového žebříčku Paulu Badosaovou ze Španělska a nyní ve 3. kole čtrnáctou nasazenou americkou naději Coco Gauffovou 6:4, 6:4.

Nabuzená česká tenistka dokázala poté získat tři gamy za sebou a první set dospěl do tie-breaku. V něm Bouzková využila chyb své soupeřky a vyhrála 7:4. Úvodní sada trvala hodinu a 23 minut.

Alexandrovová ve druhém setu zlepšila servis, snížila počet nevynucených chyb a za 33 minut nadělila Bouzkové "kanára".

V rozhodujícím setu za stavu 3:4 Bouzková ztratila servis a Ruska si vypracovala při svém podání tři mečboly. Ve dvou případech ale udělala dvojchybu a česká tenistka ji znovu brejkla. Když pak Alexandrovová nevyužila ani třetí mečbol při servisu Bouzkové, mrštila vzteky raketou.

Za stavu 5:5 neproměnila česká hráčka dva brejkboly a Alexandrovová v důležité chvíli podání uhájila. Při servisu Bouzkové jí pak pomohla za stavu 30:15 páska a Ruska tentokrát další mečbol zužitkovala. Po kvalifikaci v Praze před sedmi lety porazila Bouzkovou opět ve třech setech.

"Vyhrát takový zápas fakt chutná. Ona (Bouzková) byla po celém dvorci a zabít proti ní balon bylo hrozně těžké. Musím si odpočinout před dalším zápasem," řekla Alexandrovová, která je v žebříčku o 32 příček výše než Bouzková. Další soupeřkou ruské hráčky bude Američanka Amanda Anisimovová, která porazila Bělorusku Viktorii Azarenkovovou.

Dvojnásobná madridská šampionka a bývalá světová jednička Halepová, jíž aktuálně v pořadí WTA patří 21. příčka, se o semifinále utká s turnajovou osmičkou Uns Džábirovou. Tuniská tenistka, která je nejvýše nasazenou hráčkou stále ve hře, zdolala v duelu přerušeném deštěm olympijskou vítězku Belindu Bencicovou 6:2, 3:6, 6:3. Švýcarce oplatila porážku z nedávného finále v Charlestonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články