Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Čtyři Češky slaví v Torontu postup, Plíšková nastoupí poprvé jako světová jednička

Toronto – Českým tenistkám se dařilo v prvním kole turnaje v Torontu. Barbora Strýcová si s přehledem poradila s třináctou hráčkou světa Kristinou Mladenovicovou z Francie, kterou porazila 6:2 a 6:3. Petra Kvitová po čtyřech letech dokázala přehrát španělskou tenistku Carlu Suárezovou 6:1, 7:6. Do druhého kola postoupila také Kateřina Siniaková, která zdolala Marianu Duqueovou z Kolumbie. Jako čtvrtá Češka slaví postup Lucie Šafářová, která zvítězila v utkání proti Kanaďance Francoise Abandaové.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Kvitová se po jednoznačném průběhu prvního setu dostala ve druhém do problémů a pustila Suárezovou do vedení 4:1. Pak ale bývalá světová dvojka zabrala a v tie-breaku ukončila se Španělkou černou sérii. Od Wimbledonu 2013 s ní totiž prohrála čtyřikrát v řadě.

"Byl to pořád jen jeden brejk. Snažila jsem se nevnímat stav, pak jsem byla zpátky na servisu a chtěla hlavně hrát svůj tenis," komentovala Kvitová nepříznivý stav 1:4. Tie-break pro sebe rozhodla po využitém druhém mečbolu 7:5. Její další soupeřkou bude vítězka duelu mezi Julií Putincevovou z Kazachstánu a Američankou Sloane Stephensovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Do druhého kola postoupily v Torontu čtyři české tenistky

Strýcová v prvním setu nedala Mladenovicové šanci a dostala se do vedení 5:0. Podobný začátek měla i druhá sada, ve které 26. tenistka žebříčku vedla už 4:0. Francouzka pak sice dokázala snížit na 3:4, ale Strýcová už náskok udržela. V dalším kole narazí na Australanku Dariu Gavrilovovou.

"Začala jsem velmi dobře. Uhrála jsem hodně míčků a byla jsem trpělivá. Myslím, že to byl klíč k vítězství," řekla Strýcová. "Ve druhém setu začala hrát trochu lépe a ukázala, že není příjemný soupeř. Pro mě je to velké vítězství," citovala českou tenistku agentura Reuters.

Do druhého kola se probojovaly i Siniaková s Šafářovou

Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová završily úspěšný vstup českých tenistek do kanadského turnaje. Siniaková, nedávná šampionka ze švédského Bastadu, otočila v prvním kole zápas s Marianou Duqueovou z Kolumbie ve výhru 4:6, 6:0 a 6:4. Šafářová splnila roli favoritky proti Kanaďance Francoise Abandaové, kterou přehrála dvakrát 6:4. Post světové jedničky bude poprvé na turnaji hájit Karolína Plíšková, jež má v prvním kole volný los.

Jednadvacetiletá Siniaková před týdnem na antuce v Bastadu vybojovala druhou trofej na okruhu WTA v kariéře a po výhře nad Duqueovou ji čeká velká výzva: devítinásobná grandslamová vítězka a finalistka letošního Wimbledonu Venus Williamsová. Sedmatřicetiletá Američanka rovněž sehrála v pondělí třísetovou bitvu, než zdolala Rumunku Irinu-Camelii Beguovou.

Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 735 139 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo: Strýcová (ČR) - Mladenovicová (13-Fr.) 6:2, 6:3, Kvitová (14-ČR) - Suárezová (Šp.) 6:1, 7:6 (7:5), Gavrilovová (Austr.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:3, 6:3, Ósakaová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 6:1, 4:1 skreč., Cibulková (11-SR) - Curenková (Ukr.) 7:6 (7:3), 6:4, Kasatkinová (Rus.) - Vinciová (It.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:1), Flipkensová (Belg.) - Konjuhová (Chorv.) 6:2, skreč, Alexandrovová (Rus.) - Vickeryová (USA) 6:1, 7:6 (7:3), Šafářová (ČR) - Abandaová (Kan.) 6:4, 6:4, Siniaková (ČR) - Duqueová (Kol.) 4:6, 6:0, 6:4, V. Williamsová (9-USA) - Beguová (Rum.) 6:1, 3:6, 6:3, Stephensová (USA) - Putincevová (Kaz.) 6:7 (4:7), 6:0, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Krejčíková, Niculescuová (ČR/Rum.) - McHaleová, Muhammadová (USA) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články