Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtyři Češi postoupili do třetího kola Australian Open

Melbourne - Šest českých tenistů postoupilo do třetího kola Australian Open. K Tomáši Berdychovi a Barboře Záhlavové-Strýcové se přidali Jan Hernych, Petra Kvitová, Iveta Benešová a Lucie Šafářová, která vyšla vítězně z českého souboje s Klárou Zakopalovou. Hernych, jenž si účast v turnaji vybojoval v kvalifikaci, postoupil do třetího kola po výhře nad třicátým nasazeným Thomazem Belluccim z Brazílie 6:2, 6:7, 6:4, 6:7 a 8:6 za více než čtyři a půl hodiny hry. Pětadvacátá nasazená Kvitová porazila Annu Čakvetadzeovou 6:3 a 6:4 a Benešová vyřadila další Rusku, osmnáctou nasazenou Marii Kirilenkovou hladce 6:4 a 6:1.

Šafářová svedla se Zakopalovou vyrovnanou bitvu a za dvě a půl hodiny hry krajanku porazila 6:3, 6:7 a 7:5. Do třetího kola se nedostal Radek Štěpánek, kterého zastavil John Isner. Dvoumetrový Američan nastřílel 20 es a zvítězil 4:6, 6:4, 6:2 a 6:1.

Hernych hraje životní grandslamový turnaj. V předchozích osmnácti pokusech si pražský rodák sedmkrát zahrál druhé kolo, ale do třetího nikdy nenakoukl. V dalším utkání ho čeká silný soupeř - turnajová čtyřka Robin Söderling ze Švédska. Kvitová vyhrála v letošní sezoně posedmé za sebou a v Melbourne se poprvé v kariéře dostala do třetího kola. O postup do osmifinále bude hrát s domácí Samanthou Stosurovou.

Utkání s Čakvedadzeovou, bývalou světovou pětkou, ale aktuálně 57. hráčkou světa, Kvitová vybojovala. "Čakvetadzeová sice spadla na žebříčku, ale v poslední době už se zase drápe nahoru a byl to opravdu boj. Moje hra jí
navíc vyhovovala, o to více je dnešní výhra cennější," řekla Kvitová.

Benešová navázala ve druhém kole na skvělý výkon z úvodního utkání a po dvou kolech ztratila na Australian Open jen pět gamů. Levou rukou hrající česká hráčka diktovala tempo hry a jistý výkon korunovala esem při mečbolu. Do třetího kola Australian Open postoupila Benešová podruhé v kariéře a její příští soupeřkou bude opět Ruska - šestnáctá nasazená Anastasia Pavljučenkovová.  

V dalších zápasech si třetí nasazená Kim Clijstersová z Belgie poradila s Carlou Suárezovou ze Španělska 6:1, 6:3. Španěl Rafael Nadal podle očekávání porazil Američana Ryana Sweetinga 6:2, 6:1, 6:1, zatímco 22. nasazený Michael Llodra z Francie podlehl Milosi Raonicovi z Kanady 6:7, 3:6 a 6:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články