Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtyřhru v Linci vyhraje Češka, Azarenková suverénně ve finále

Linec - Světová jednička Viktoria Azarenková suverénním způsobem drtí na tenisovém turnaji v Linci soupeřky a zahraje si o druhý titul na okruhu WTA za sebou. V minulém týdnu ovládla špičkový podnik v Pekingu, v Rakousku jí zbývá v cestě už jen pátá nasazená Němka Julia Görgesová. Deblovou trofej získá česká tenistka, buď Květa Peschkeová, nebo Barbora Záhlavová-Strýcová.

Victoria Azarenková
zdroj: isifa/Gettyimages autor: Clive Brunskill

Běloruska Azarenková v Linci vítězí suverénně, ve čtyřech dosavadních zápasech ztratila v každém setu nejvýše dva gamy. I v semifinále vyřadila Rumunku Irinu Beguovou podobným způsobem 6:2 a 6:1. Ve finále je letos už podeváté, titulů v této sezoně má zatím pět. Görgesová postup vydřela až ve třech setech nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Čtyřhra bude mít v Linci českou vítězku. Zkušená Květa Peschkeová po boku Němky Anny-Leny Grönefeldové postoupily do finále již v pátek, dnes je napodobil jiný česko-německý pár Záhlavová-Strýcová s Görgesovou. Nad Slovenkou Hantuchovou s Chorvatkou Martičovou zvítězily 6:7, 6:3 a 10:3.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Azarenková (1-Běl.) - Beguová (Rum.) 6:2, 6:1, Görgesová (5-Něm.) - Flipkensová (Belg.) 1:6, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Görgesová, Záhlavová-Strýcová (2-Něm./ČR) - Hantuchová, Martičová (SR/Chorv.) 6:7 (3:7), 6:3, 10:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články