Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čtvrtfinále v Prostějově bude bez českých tenistů – všichni vypadli

Černý den prožili čeští tenisté na prostějovském challengeru Moneta Czech Open. V osmifinále skončili Václav Šafránek, Zdeněk Kolář, Adam Pavlásek a Jiří Veselý, který po čtyřech letech v žebříčku ATP vypadne z první světové stovky. Čtvrtfinále si tak nezahraje ani jediný tuzemský hráč.

Adam Pavlásek
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

Šafránek, který v úvodním kole vyřadil třetího nasazeného Roberta Carballesa ze Španělska, v dalším zápase už ale narazil. Proti Rakušanovi Geraldu Melzerovi uhrál jediný game a za necelou hodinu odešel z kurtu poražen 1:6 a 0:6.  

Po něm vyprovodil Ital Gaio z turnaje Zdeňka Koláře kanárem na rozloučenou (7:5, 6:0). Adamu Pavláskovi nestačilo proti španělskému antukáři Jaume Munarovi ani vedení 5:2 ve třetím setu.  

Pavlásek zdolal v úvodním kole ve dvou tie-breacích druhého nasazeného Pabla Cuevase z Uruguaye a ve druhém bojoval skoro tři hodiny se Španělem Jaumem Munarem, ale prohrál 7:6, 4:6 a 5:7. "Byl to strašně vyrovnaný solidní zápas a rozhodlo jen málo míčů," řekl Pavlásek v České televizi.

V rozhodující sadě se dostal do vedení 5:2, ale za stavu 5:3 nedokázal zápas dotáhnout do konce. "Nedoservíroval jsem to, ale bohužel takový je tenis. Musím makat dál," uvedl Pavlásek. Ve třetím setu si nechal po páté hře zavázat kotník. "Špatně jsem doklouzl, lehce píchlo, ale nebyl to kámen úrazu," dodal.

Čest domácích barev se tak marně snažil zachraňovat Jiří Veselý proti Švédovi Eliasi Ymerovi (122. hráči žebříčku ATP) – prohrál s ním 2:6, 6:3, 4:6. "Moje hra jde momentálně špatným směrem," konstatoval zklamaný obhájce loňského triumfu. "Byl dobře připravený. Hrál na mě přesně to, co na mě platí, vysoké míče na střed, které nemám rád. Jsem zklamaný, končím ve druhém kole, je to smutný," dodal Veselý.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články