Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čtvrtfinále Davis Cupu v Chile - těžký boj bez Berdycha a Štěpánka

Coquimbo (Chile) - Bez tradičních opor vstoupí čeští tenisté do čtvrtfinále Davisova poháru proti Chile. V týmu chybí Tomáš Berdych i Radek Štěpánek, přesto má český celek v Coquimbu šanci postoupit do semifinále. Páteční i nedělní dvouhry začínají v 16:00 SELČ, sobotní čtyřhra je v plánu od 18:00. Zápas vysílá přímo ČT4 a server SportŽivě.cz.

Kapitán Jaroslav Navrátil spoléhá na Jana Hájka, který bude hrát poprvé v Davisově poháru za nerozhodnutého stavu, a navrátilce Iva Mináře. Do čtyřhry má specialisty Lukáše Dlouhého a Františka Čermáka. "Bude to hodně těžké a vyrovnané, rozhodnou jen malé nuance, ale chceme dosáhnout na společný úspěch. To znamená porazit Chile," uvedl kapitán Navrátil.

Šestadvacetiletý Hájek hrál dosud v Davisově poháru tři dvouhry, ale vždy za rozhodnutého stavu jen na dva vítězné sety. Nyní bude bojovat o bod, který bude hrát svou roli. "Je to změna. Tuhle pozici jsem zatím nezažil, ale všechno je otevřené a určitě máme šanci. Chci týmu přinést body," uvedl Hájek při odletu. "Jsem dobře připraven, cítím formu a nemám se čeho bát," doplnil.

Finalista Wimbledonu Berdych má po úspěchu v Londýně problém s břišním svalem, Štěpánka z nominace vyřadilo zraněné koleno. Oba najednou chybí v týmu poprvé od roku 2003.

Minář a Čermák se vracejí

Navrátil proto povolal do dvouher Mináře, který hrál naposledy loni proti Argentině a pak si odpykal osmiměsíční trest za doping. Od března znovu hraje a zvítězil na challengeru v Káhiře. "Za tu šanci jsem rád. Snad ji chytnu za správný konec," řekl Minář. Navrátilcem je i deblista Čermák. Ten pamatuje zápas před pěti lety s Německem, kdy Češi v baráži prohráli a poprvé v historii soutěže sestoupili ze Světové skupiny. "Stalo se, ale život jde dál a teď se budu snažit, abychom v Chile vyhráli," prohlásil Čermák.

Domácí budou při neúčasti Fernanda Gonzaleze spoléhat na olympijského vítěze z Atén 2004 Nicolase Massua. Vítěz utkání v Coquimbu, kde mají pořadatelé velké problémy s úpravou antuky na dvorci, narazí v zářijovém semifinále na vítěze souboje mezi Chorvatskem a Srbskem, které se hraje ve Splitu.


Čeští a chilští tenisté se spolu v Davisově poháru zatím nestřetli, jediné vzájemné utkání se odehrálo ještě za dob Československa. Chilané v něm na pražské Štvanici zvítězili 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články