Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Čtveřice hráček pro finále Fed Cupu bude jasná až hodinu před losem

Prostějov - Jen formálně oznámil kapitán Petr Pála čtyřčlennou nominaci na finále tenisového Fed Cupu proti Německu. Kvarteto tvoří Petra Kvitová, Lucie Šafářová, debutantka Karolína Plíšková a Lucie Hradecká. Součástí týmu ale zůstává i Andrea Hlaváčková. Až příští pátek, hodinu před losem zápasů, bude jasné, které čtyři hráčky zůstanou pro víkendové zápasy.

Němky přijedou do Prahy, kde se bude hrát v O2 areně 8. a 9. listopadu, rovněž v pěti. Nominovány byly Angelique Kerberová, Andrea Petkovicová, letos poprvé Sabine Lisická a Julia Görgesová. Náhradnicí je deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Pála i kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová museli oznámit čtyřčlenné nominace deset dnů před losováním pořadí zápasů. Oba ale mohou ještě hodinu před losem v pátek 7. listopadu dvě hráčky vyměnit.

Je nám líto, video expirovalo.
Kapitán Pála oznámil českou nominaci pro Fed Cup

Jakákoli varianta je možná

"O definitivním složení se rozhodnu až podle momentální výkonnosti a zdravotního stavu hráček těsně před utkáním. Může se stát cokoliv. Proto je možná jakákoliv varianta," uvedl Pála. Připustil, že jeho tým je mírným favoritem. "Nesleduji ale diskusi na toto téma. Pro mě je důležité, že umíme z této pozice hrát. Výhodu můžeme mít také v podpoře publika," řekl.

Kvitové po namáhavém programu posledních dnů a startu na Turnaji mistryň prodloužení sezony nevadí. "Finále Fed Cupu se nehraje každý den. Už jednou jsme atmosféru finále Fed Cupu doma zažily. Těším se na atmosféru a hezký týden, který si užijeme a završíme vítězstvím," řekla Kvitová. Šafářová už si byla zalyžovat v Rakousku. Odpočinula si od tenisu a je znovu v plné přípravě. "Doufám, že zopakuji výkony z posledního finále Fed Cupu. Máme dobrý a silný tým. Věřím, že se nám podaří zvítězit," uvedla Šafářová, která předloni proti Srbsku vybojovala vítězný bod.

Poslední titul Hlaváčkové s Hradeckou Pála neviděl

Variantou pro případnou rozhodující čtyřhru je nominace Hlaváčkové s Hradeckou. Stříbrné deblistky z londýnské olympiády se daly kvůli Fed Cupu dohromady po více než roce a minulý týden vyhrály čtyřhru na turnaji ITF v Poitiers. Jejich zápasy ve Francii Pála neviděl. "Nikde jsem je nenašel. Ale bavil jsem se s oběma trenéry," řekl.

Německá sestava se opírá o světovou desítku Kerberovou, podle očekávání nechybí ani sedmnáctka Petkovicová, která hraje tento týden Turnaj šampionek v Sofii. Poprvé je letos v sestavě bývalá finalistka Wimbledonu Lisická, která v týmu chyběla kvůli zranění a poklesu formy. Čtyřkou je Görgesová, která by mohla vytvořit deblový pár s Grönefeldovou.

"Hrajeme finále poprvé po dvaadvaceti letech, na což jsem pyšná. Chceme samozřejmě vyhrát, ale to Češky taky. Už jen pomyšlení na finále je vzrušující a věřím, že všechny hráčky, i Češky, ukážou skvělý tenis," řekla Rittnerová, která je kapitánkou devátým rokem. V roce 1992 byla členkou vítězného týmu.

Kvitová v německé sestavě považuje za největší nebezpečí světovou desítku Angelique Kerberovou. "Kerberová je hodně nebezpečná levačka. Poslední zápasy s Petkovicovou se mi tolik nepovedly, ale každá jsme trochu jiná," komentovala Kvitová hlavní opory německého týmu v nadcházejícím finále Fed Cupu. S Kerberovou má dvojnásobná wimbledonská vítězka pozitivní bilanci 3:2, ale s Petkovicovou negativní 3:4. Se světovou sedmnáctkou Petkovicovou se naposledy střetly před více než třemi lety.

Lístky kvapem ubývají

Z 13 000 vstupenek do O2 areny už zůstala necelá tisícovka. Část vstupenek je z VIP kategorie, které vrátila německá strana a Mezinárodní tenisová federace ITF. Zbytek jsou nejméně atraktivní lístky na místa v hale u střechy.

Nominace:

ČR: Kvitová (4. dvouhra WTA), Šafářová (16.), Karolína Plíšková (24.), Hradecká (160./22. čtyřhra WTA), náhradnice Hlaváčková (166./16.). Kapitán: Petr Pála.

Německo: Kerberová (10.), Petkovicová (17.), Lisická (27.), Görgesová (74.), náhradnice Grönefeldová (35. čtyřhra WTA). Kapitánka: Barbara Rittnerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články