Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cornetová smetla Bouchardovou, Auckland opanoval Bautista, Sydney zase Troicki

Auckland/Hobart (Austrálie) - Turnaj v Aucklandu opanoval Španěl Roberto Bautista. Jeho finálový soupeř Američan Jack Sock dnešní utkání za stavu 1:6 a 0:1 skrečoval kvůli viróze. Titul v Sydney vybojoval Srb Victor Troicki, jenž zdolal Bulhara Grigora Dimitrova 2:6, 6:1 a 7:6. Francouzská tenistka Alizé Cornetová smetla ve finále turnaje v Hobartu Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:1, 6:2 a získala pátý titul na okruhu WTA. Čekala na něj téměř dva roky. 

Roberto Bautista
zdroj: Reuters autor: Maxim Shemetov

Devětadvacetiletý Troicki dosud na okruhu ATP uspěl jen v roce 2010 v Moskvě a loni právě v Sydney. Dnes na rok starý úspěch navázal, i když do finálového zápasu 22. hráč světa nevstoupil dobře. Čtvrtý nasazený Dimitrov v prvním setu diktoval tempo a vyhrál 6:2.

Pak však získal Troicki převahu na servisu, využil všechny tři brejkboly a rychle srovnal stav. V závěrečném setu už šlo o vyrovnanou bitvu, ve které oba hráči ztratili po jednom servisu. Troicki si pomohl šesti esy, odvrátil osm brejkbolů a tie-break získal ve svůj prospěch v poměru 9:7. Dimitrovovi utekla šance na pátý titul v kariéře.

Ve finále v Aucklandu kraloval Bautista, Sock musel skrečovat

Socka viróza trápila už během semifinále, v němž vyřadil čtyřnásobného vítěze turnaje a světovou osmičku Španěla Davida Ferrera. Finálový zápas skončil už po 28 minutách, protože Sock vůbec nebyl schopen Bautistovi čelit. "Chci se všem omluvit, že jsem zápas nedohrál. Chtěl jsem to alespoň zkusit. Stejně jako včera, člověk nikdy neví, co se může stát," řekl Sock divákům.

Bautista vyhrál poprvé turnaj na tvrdém povrchu, když navázal na předešlé triumfy ve Stuttgartu (antuka) a v Hertogenboschi (tráva). Cestou za titulem 25. hráč světa porazil čtyři bývalé vítěze turnaje včetně obhájce prvenství Jiřího Veselého, kterého vyřadil hned v prvním kole. "Byl to úžasný týden, hrál jsem výborně a připsal si cenné výhry," pochvaloval si sedmadvacetiletý Španěl.

Bouchardová nenavázala na dobré výkony v generálce, Cornetová lehce zvítězila

Bouchardová se v předchozích zápasech v generálce na Australian Open předvedla v solidní formě, ale v souboji s pětadvacetiletou Francouzkou Cornetovou nestačila. Ve větru se předloňská finalistka Wimbledonu potýkala s podáním a udělala pět dvojchyb.

"Měla jsem to dneska těžké, nešlo mi to," řekla bývalá světová pětka, která loni na US Open utrpěla po pádu v šatně otřes mozku a zbytek sezony musela vynechat. Během pauzy klesla v žebříčku až na konec páté desítky.

"Vítr nám to dneska zkomplikoval oběma. Snažila jsem se udržet koncentraci a mám radost, že jsem získala trofej. Je teprve moje pátá, takže je to pro mě opravdu mimořádná věc," řekla Cornetová, 42. hráčka světa.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)

Dvouhra - finále: Cornetová (7-Fr.) - Bouchardová (Kan.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále: Chan Sin-jün, McHaleová (Čína/USA) - Birrellová, Wolfeová (Austr.) 6:3, 6:0. 

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 520 070 dolarů)

Dvouhra - finále: Bautista (8-Šp.) - Sock (USA) 6:1, 1:0, skreč.
Čtyřhra - finále: Pavič, Venus (Chorv./N. Zél.) - Butorac, Lipsky (4-USA) 7:5, 6:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články