Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čorič si po Veselém počíhal v Dubaji i na Berdycha

Tomáš Berdych prohrál v Dubaji 6:1, 1:6 a 6:7 souboj o čtvrtfinále s šestým nasazeným Bornou Čoričem z Chorvatska, jenž v předchozím kole vyřadil Jiřího Veselého. Berdych vypadl v druhém kole stejně jako na předchozím turnaji v Rotterdamu.

Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji
zdroj: ČT4

Třiatřicetiletý Berdych hrál s dvaadvacetiletým Čoričem počtvrté v kariéře a poprvé mu podlehl. Po dvou jednoznačných setech zápas vyvrcholil třetí sadou, jež trvala téměř stejně dlouho jako dosavadní průběh utkání.

V devátém gamu se ještě Berdych dostal z kritické situace, kdy prohrával při vlastním podání 0:40, ale závěrečný tie-break ztratil 4:7. Čorič vyhrál zkrácenou hru třetí sady stejným výsledkem i v utkání s Veselým.

Ve čtvrtfinále se Čorič utká s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, jenž porazil 6:7, 6:4, 6:3 obhájce loňského titulu Roberta Bautistu ze Španělska. Ve druhém kole skončil také nejvýše nasazený Kei Nišikori z Japonska, kterého nečekaně zdolal 7:5, 5:7, 6:2 polský kvalifikant Hubert Hurkacz. Aktuální polská jednička si připsala první výhru v kariéře nad hráčem elitní světové desítky.

Po dalším třísetovém vítězství se do čtvrtfinále dostal sedminásobný vítěz turnaje Roger Federer. Druhý nasazený Švýcar porazil i v sedmém vzájemném duelu Španěla Fernanda Verdasca, tentokrát 6:3, 3:6, 6:3.

"I když jsem nehrál nejlépe, cítil jsem, že to dopadne dobře v momentech, kdy na tom bude záležet. Sebedůvěra je důležitá a jsem rád, že jsem ji dnes měl," uvedl sedmatřicetiletý Federer, jenž v Dubaji usiluje o zisk jubilejního 100. titulu v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články