Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Comeback dua Hlaváčková, Hradecká vyšel na výbornou. Vyhrálo v Poitiers

Poitiers (Francie) – Po více než roce si opět zahrály spolu a vyšlo jim to na výbornou. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou, které se daly dohromady kvůli blížícímu se finále Fed Cupu, bez ztráty setu ovládly turnaj kategorie ITF ve francouzském Poitiers. Ve finále pár "H+H" porazil Polku Katarzynu Piterovou s Marynou Zaněvskou z Ukrajiny 6:1 a 7:5.

Hlaváčková s Hradeckou
zdroj: Getty Images

Hlaváčková s Hradeckou tvořily úspěšný pár pět sezon, v kterých vyhrály jedenáct turnajů včetně grandslamových French Open 2011 a US Open 2013. Naposledy spolu hrály loni v září v Québecu, ale pak se náhle na popud Hlaváčkové rozešly. Letošní sezonu odehrála každá z nich se střídavými úspěchy s jinými partnerkami.

Nyní jsou obě v širší nominaci na finále Fed Cupu, v kterém Češky vyzvou v pražské O2 areně 8. do 9. listopadu soupeřky z Německa, a proto se rozhodly spolu odehrát dva menší turnaje. "Kdybychom dostaly důvěru hrát rozhodujícího debla, abychom byly eventuálně připraveny," řekla Hradecká před 14 dny.

"Věřím, že rychle zapadneme do starých kolejí," doplnila Hlaváčková. V Poitiers se jim to povedlo a jako nasazené jedničky své zápasy jistě zvládly. Příští týden by měly hrát další turnaj ITF v Nantes.

Čtyřčlennou nominaci na Fed Cup oznámí kapitán Petr Pála ve středu a chybět by v ní neměly Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Další dvě hráčky určí z trojice Hlaváčková, Hradecká a Karolína Plíšková. Očekává se ale, že v přípravě bude celá pětice, jelikož ještě hodinu před losem v pátek 7. listopadu může kapitán udělat změnu.

Hradecká získala na turnaji v Poitiers už svůj třetí deblový titul a s třetí spoluhráčkou. V roce 2010 vyhrála s Renatou Voráčovou a loni s Michaellou Krajicekovou.

Tenisový turnaj žen kategorie ITF ve francouzském Poitiers (dotace 100 tisíc dolarů):

Čtyřhra - finále:

Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Piterová, Zaněvská (Pol./Ukr.) 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články