Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Comeback Clijstersové neměl v Chicagu dlouhého trvání, v prvním kole skončila i Bouzková

Další návrat Kim Clijstersové po roční pauze skončil hned na úvodní soupeřce. V Chicagu totiž bývalá světová jednička prohrála se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 3:6, 7:5 a 3:6. Brzké vyřazení musela skousnout i Marie Bouzková, která Japonce Misaki Doiové podlehla po setech 3:6, 7:6 a 3:6.

Kim Clijstersová
zdroj: Panoramic autor: Rob Prange

Osmatřicetiletá Belgičanka Clijstersová, jež přijala divokou kartu od organizátorů, odehrála první zápas od loňského US Open. Po něm se čtyřnásobná grandslamová vítězka podrobila v říjnu operaci kolena, v lednu pak její sportovní plán nabourala nákaza koronavirem. V březnu měla hrát v Charlestonu a Miami, ale odhlásila se, protože se ještě necítila ve formě.

Clijstersová, která vychovává tři děti, se loni vrátila k tenisu po sedmileté pauze a prohrála všechny tři zápasy, k nimž nastoupila. Předtím už skončila v roce 2007, ale po mateřské přestávce se vrátila a vyhrála tři ze svých čtyř grandslamů. Celkem má na kontě 41 titulů.

Bouzková, jež je v žebříčku na 91. místě, vstoupila do utkání s hráčkou z druhé světové stovky hůře a první set po třech ztracených podáních prohrála. Vyrovnanou druhou sadu musel rozhodnout až tie-break, který naopak česká tenistka se štěstím získala.

V rozhodujícím dějství dokázala Bouzková srovnat z 0:3 na 3:3, ale další ztracený servis po dvojchybě v osmém gemu se jí stal osudným. Následně si sice vypracovala dva brejkboly, jenže je nevyužila a Japonka druhým proměněným mečbolem zápas ukončila.

Tenisový turnaj žen v Chicagu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Collinsová (10-USA) - Flipkensová (Belg.) 6:4, 6:2, Hontamaová (Jap.) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:0, Rogersová (USA) - Cabreraová (Austr.) 6:2, 6:1, Inglisová (Austr.) - Dolehideová (USA) 4:6, 6:2, 6:4, Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Clijstersová (Belg.) 6:3, 5:7, 6:3, Doiová (Jap.) - Bouzková (ČR) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články