Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Co bych si přál? Čtvrtý titul z Prostějova, říká Veselý

Třikrát už slavně zvítězil, ovšem čtvrtý titul z prostějovského Czech Open mu zatím uniká. Další pokus čeká Jiřího Veselého na přelomu května a června. Mezi přihlášenými do antukového turnaje je dalších sedm domácích hráčů, hlavní hvězdou by měl být loňský šampion Federico Coria z Argentiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý touží po čtvrtém titulu z Prostějova

"Pole je velice silné. Turnaje se zúčastní všichni daviscupoví hráči z Česka a Slovenska. Ze zahraničí dorazí vedle obhájce titulu Corii také další bývalý vítěz Pablo Andújar. Do hlavní soutěže jsou tři volné karty, čtyři do kvalifikace a je tedy prostor pro další zajímavé české a slovenské hráče," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Vedle Veselého, jemuž patří v žebříčku ATP 73. místo, by měl být českou nadějí Jiří Lehečka, který je o šest míst níže. Dále jsou přihlášeni Zdeněk Kolář (136.), Tomáš Macháč (145.), Vít Kopřiva (171.), Dalibor Svrčina (202.), Lukáš Rosol (249.) nebo Jonáš Forejtek (259.).

Ze slovenských tenistů nechybí Norbert Gombos, Andrej Martin, Filip Horanský nebo Lukáš Lacko. "Jednu volnou kartu dostane také Alex Molčan. Další volnou kartu jsme vyměnili s Bělehradem a dostane ji (Hamad) Medjedovič. Třetí volná karta je Českého tenisového svazu a bude pro české hráče," přiblížila Černošková.

ATP posunulo uzávěrku na pátek 13. května. Konečnou podobu startovního pole jako vždy ovlivní vývoj grandslamového Roland Garros, během jehož druhého týdne se challenger tradičně hraje.

Veselý by měl v Prostějově útočit na čtvrtý titul (po letech 2014, 2015 a 2017), čímž by se osamostatnil od Radka Štěpánka a Jana Hájka v pozici nejúspěšnějšího hráče turnaje. "Určitě bych to rád dokázal. Už se o to nějakou dobu snažím. Vše se ale bude odvíjet podle výsledku v Paříži. Pokud na turnaji budu, udělám vše pro to, abych došel co nejdál," řekl Veselý, jenž léčí sval na noze a měl by se vrátit až na Roland Garros.

Po čtyřech letech se vrací jako titulární sponzor turnaje UniCredit Bank. "Všechny tituly jsem vyhrál snad pod nimi, takže věřím, že mi to opět přinese štěstí," doplnil Veselý. Po opatřeních proti koronaviru z minulých let mohou fanoušci zaplnit prostějovský areál v plné kapacitě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články