Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Clijstersová se vrátila na kurty výhrou nad Bartoliovou

Cincinnati (USA) - Bývalá světová jednička Kim Clijstersová má za sebou úspěšný návrat k tenisu po dvouleté pauze. V 1. kole turnaje v Cincinnati v pondělí porazila třináctou nasazenou Francouzku Marion Bartoliovou 6:4 a 6:3. Na kurty se Clijstersová vrátila po dvou letech od ukončení profesionální sportovní kariéry.

Šestadvacetiletá Belgičanka přitom předloni původně ukončila kariéru; vdala se a před 18 měsíci porodila dceru Jadu. V březnu však oznámila, že se chce ke své úspěšné kariéře vrátit, a zažádala o divokou kartu do Cincinnati. Hned v prvním kole dokázala, že se za pět měsíců připravit dokázala. I ostatní hráčky souhlasí s tím, že se na kurty vrací tenistka, která bude atakovat nejlepší světovou desítku.

"Je vždy milé vidět v šatně známé tváře. Je skvělá sportovkyně a jedna z nejlépe pohybujících se hráček na okruhu. Když mohla být dříve světovou jedničkou, nevidím důvod, proč by jí nemohla být znovu," řekla Srbka Jelena Jankovičová.

Sama Clijstersová nevěděla, co od sebe čekat. "Opravdu jsem neměla žádné očekávání. Jen jsem chtěla jít na kurt a hrát. Mám radost hlavně z toho, že jsem dokázala zůstat soustředěná, i když se něco nepovedlo," uvedla Belgičanka.

Clijstersová plánuje i start na turnaji v Torontu příští týden a následně na posledním letošním grandslamu US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články