Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Clijstersová odvrátila v Cincinnati tři mečboly a získala titul

Cincinnati (USA) - Belgická tenistka Kim Clijstersová odvrátila ve druhé sadě finále v Cincinnati proti Rusce Marii Šarapovové tři mečboly a vyhrála 2:6, 7:6, 6:2. Třiadvacetileté Šarapovové, jež před dvěma týdny neuspěla také ve finále ve Stanfordu, proteklo vítězství mezi prsty. Za stavu 6:2 a 5:3 byla třikrát jeden míček od titulu, pak se však vložilo do vývoje zápasu počasí. Dva týdny před startem US Open, na němž bude obhajovat loňský titul, tak získala třetí letošní a celkově 38. turnajový triumf.

Po nevyužitých mečbolech Šarapovové byl duel kvůli dešti za stavu 40:40 v devátém gamu přerušen a po 74 minutách se na kurt vrátila jiná Clijstersová. Sedmadvacetiletá matka dvouapůlleté dcery dovedla set do tie-breaku, v němž ještě čelila nepříznivému stavu 0:3 a otočila ho na 7:4. Třetí set byl už její jasnou záležitostí.

"Když začalo pršet, říkala jsem si, to snad ne. Měla jsem pocit, že mám šanci na brejk. Takže když jsme se vrátily na kurt, musela jsem hned začít bojovat, protože to nebylo, jako když začínáte od stavu 0:0," uvedla Clijstersová po výhře na turnaji, na němž loni slavila comeback na WTA Tour po dvouleté pauze.

"Po tom dešti začala předvádět opravdu dobrý tenis," poznamenala poražená Šarapovová, jež stejně jako její soupeřka v minulosti stanula na prvním místě světového žebříčku. Trojnásobná grandslamová šampionka Šarapovová si nechala ve třetím setu ošetřovat patu a kvůli blížícímu se US Open se raději odhlásila z navazujícího turnaje v Montrealu, kde měla být v prvním kole soupeřkou Lucie Šafářové. Česká jednička tak dostane za soupeřku hráčku, jež neuspěla v posledním kole kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články