Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Číňanka Li Na vyřadila na Australian Open Wozniackou

Melbourne - Tenistka Li Na zdolala čtvrtou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska 6:4, 6:3 a jako druhá Číňanka letos postoupila do čtvrtfinále Australian Open. K sesterskému semifinále kráčejí Serena a Venus Williamsovy. Postupovali i mužští favorité. Třetí nasazený Srb Novak Djokovič hladce přehrál Poláka Lukasze Kubota ve třech setech 6:1, 6:2, 7:5, ale turnajová šestka Nikolaj Davyděnko tak snadnou úlohu se Španělem Fernandem Verdaskem neměl. Rusovi chyběly dva míče k ukončení zápasu ve zkrácené hře čtvrté sady, nakonec ale nasazenou devítku přemohl až po pěti setech za čtyři hodiny.

Venus Williamsová sice s Italkou Franceskou Schiavoneovou prohrála první set, ale nakonec další dvě sady hladce získala 6:2 a 6:1. Její sestra Serena, obhájkyně titulu, bez problémů vyřadila ve dvou setech Australanku Samanthu Stosurovou, s níž v posledním vzájemném utkání prohrála. "Takže jsem věděla, že budu muset hrát velmi dobře," prohlásila Serena Williamsová.

Sedmadvacetiletá Li Na po zisku první sady vedla ve druhém setu nad čtvrtou nasazenou Dánkou 3:1. Wozniacká si nechala ošetřit záda a pak sice snížila, ale měla problémy při vlastním servisu, který si nedokázala udržet. Číňanka tak proměnila druhý mečbol a potřetí v kariéře si zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje. Poprvé to dokázala před čtyřmi lety na trávě ve Wimbledonu a podruhé minulý rok na US Open v New Yorku.

Soupeřkou Li Na v boji o semifinále bude turnajová šestka Venus Williamsová, která v duelu se Schiavoneovou ztratila set poprvé od roku 2003. "Franceska hrála výborně, houževnatě a byla rychlá. Já musela překonat trochu pomalejší začátek," řekla Venus Williamsová. Díky Venus i její sestře Sereně drží Američanky tradici, že od roku 1977 vždy alespoň jedna tenistka z USA hrála na Australian Open čtvrtfinále.

Caroline Wozniacka
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články