Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Cibulková se probojovala do semifinále, pomohla jí Kerberová

Singapur – Slovenka Dominika Cibulková zvítězila ve dvou setech 6:3 a 7:6 (7:5) nad Rumunkou Simonou Halepovou a postoupila do semifinále. Pomohla jí k tomu dvousetová výhra Angelique Kerberové nad Madison Keysovou dvakrát 6:3.

Dominika Cibulková
zdroj: EPA autor: WALLACE WOON

Cibulková na svou rumunskou soupeřku vlétla a během pár minut vedla o tři gamy. Náskok si i díky vysoké úspěšnosti vyhraných míčků po prvním podání udržela a sadu vyhrála 6:3.

Ve druhém setu se obě hráčky přetlačovaly v dlouhých výměnách. Slovenka prolomila soupeřce podání v sedmé hře, ale Rumunka se do zápasu vrátila vzápětí. S blížícím se tie-breakem plály na kurtu emoce, Cibulková promrhala všechny možnosti vzít si Jestřábí oko a za stavu 5:5 už neměla jak zvrátit omyl rozhodčích.

Ve zkrácené hře urputný boj vrcholil a Cibulková prokázala, že se o naději na postup hodlá prát až do úplného konce. Odměnou jí za to byl proměněný mečbol na 7:5.

"Nazývají mě bojovnicí a není to pro nic za nic," řekla Cibulková po dvouhodinové dřině na dvorci. "Nebylo snadné jít hrát po dvou porážkách, ale věděla jsem, že musím vyhrát ve dvou setech, abych měla šanci, a tu jsem si vybojovala," řekla.

Kerberová měla jistý postup ve chvíli, kdy Cibulková získala proti Halepové první set. Při čtvrté účasti na závěrečném turnaji roku tak světová jednička poprvé bude hrát play-off. V duelu s Keysovou, která ztratila v duelu šestkrát své podání, pak potvrdila letošní formu a bez problémů zvítězila.

"Dnes mě zase zradily nervy. Musím se naučit oddělit pocity a emoce, když jsem v hodně stresové situaci. Na tom musím zapracovat," uvedla Keysová, jež s Kerberovou ztratila šestkrát podání.

Z Bílé skupiny už postoupila Ruska Světlana Kuzněcovová a v pátek se v duelu o semifinále utkají Karolína Plíšková a Polka Agnieszka Radwaňská.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články