Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chilská jednička Gonzales nenastoupí v Davis Cupu proti českým tenistům

Santiago - Kvůli problémům s koleny nenastoupí dlouhodobě nejlepší chilský tenista Fernando Gonzalez v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru proti českým hráčům. Za měsíc tak tým kapitána Jaroslava Navrátila pojede do Coquimba v roli jasného papírového favorita. Čtvrtfinále se odehraje na antuce, a to v termínu 9. až 11. července. Gonzalez, aktuálně jednadvacátý hráč žebříčku, má totiž s koleny potíže delší dobu a minulý týden se odhlásil z Wimbledonu. Nyní na komunikační síti Twitter oznámil, že ho kvůli zánětu šlachy v kolenu čeká více než dvouměsíční pauza.

"Bohužel nemůžu hrát Davis Cup. Budu se léčit asi deset týdnů a měl bych se vrátit v srpnu na turnaji v Torontu," prohlásil devětadvacetiletý Gonzalez, jenž v březnu v prvním kole týmové soutěže proti Izraeli pomohl k vítězství dvěma body.

Gonzalese nahradí Massu

Chilskou jedničkou by tak měl být při jeho neúčasti olympijský vítěz z Atén 2004 Nicolas Massu, který se v posledních letech na okruhu ATP neprosazuje a nyní mu patří 99. místo v žebříčku. Až na začátku třetí stovky jsoz pak další chilští tenisté Jorge Aguilar a Paul Capdeville.

Jasnými favority duelu tak budou navzdory zřejmě bouřlivému prostředí čeští tenisté. Týmová jednička Tomáš Berdych ukázal své schopnosti na antuce nedávno postupem do semifinále Roland Garros, na nejpomalejším povrchu umí zahrát také Radek Štěpánek, i když toho v současné době trápí zdravotní potíže. Další možný adept pro dvouhru Jan Hájek zvítězil před týdnem na antukovém challengeru v Prostějově a na Světovém poháru v Düsseldorfu vyhrál dva zápasy ze tří.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články