Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Chardy nepustil Del Potra do osmifinále Australian Open

Melbourne – Tenisovému turnaji Australian Open dává po třetím kole sbohem i šestý nasazený Juan Martín Del Potro. O dosud největší překvapení mužské dvouhry se v Melbourne postaral Francouz Jérémy Chardy, který Argentince zdolal 6:3, 6:3, 6:7, 3:6 a 6:3. Podle očekávání prošli do osmifinále turnajová dvojka Švýcar Roger Federer i trojka Brit Andy Murray.

Juan Martín Del Potro
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Robert Prezioso

Šestatřicátý hráč světa Chardy si vybudoval dvousetový náskok díky úspěšným výpadům k sítu. Bývalý vítěz US Open Del Potro sice zlepšil servis a vyrovnal, ale v rozhodující sadě získal jediný brejk Chardy a vyhrál za tři a tři čtvrtě hodiny.   

V osmifinále se Chardy střetne s Andreasem Seppim. Ital v dalším pětisetovém dramatu přehrál turnajovou dvanáctku Marina Čiliče z Chorvatska 6:7, 6:3, 2:6, 6:4, 6:2. Úřadující vítěz US Open Murray si poradil s Litevcem Ricardasem Berankisem 3:0.

Čtyřnásobný vítěz turnaje Federer vyřadil poslední domácí naději Bernarda Tomice. Švýcarský grandslamový rekordman hned na úvod zápasu sebral dvacetiletému soupeři podání, které si Australan vyhrával nepřetržitě v předchozích 76 gamech. Tomice, jenž v generálce na Australian Open vybojoval v Sydney první titul v kariéře, nakonec porazil za necelé dvě hodiny 6:4, 7:6 a 6:1. Příštím soupeřem sedmnáctinásobného grandslamového šampiona bude další mladík Milos Raonic z Kanady.

V pavouku žen se nadřela na postup obhájkyně titulu Viktoria Azarenková

Světová jednička Azarenková porazila Američanku Jamie Hamptonovou 6:4, 4:6 a 6:2, ale v prvních dvou setech byla pod tlakem a pomohlo jí až zranění zad soupeřky. "Vypadala, že nemůže minout. Hrála takový ten bezstarostný riskantní tenis, " řekla Běloruska.

Victoria Azarenková
zdroj: isifa/Gettyimages autor: Clive Brunskill

Jistě zvládla třetí kolo Serena Williamsová. Američanka povolila Japonce Ajumi Moritaové čtyři hry a rychlostí podání 207 km/h si vyrovnala osobní rekord, který si vytvořila začátkem turnaje. "Snažím se dávat rány, ale myslela jsem si, že těch 207 byla náhoda. Teď jsem to zopakovala, tak třeba dám i 210," smála se.   

Azarenkovou v osmifinále čeká Ruska Jelena Vesninová, která vyřadila nasazenou šestnáctku Robertu Vinciovou z Itálie. Williamsová bude hrát s Marií Kirilenkovou z Ruska. 

Berdych bude hrát s Andersonem v neděli od 7:00 SEČ

Tomáš Berdych nastoupí k osmifinále Australian Open s Jihoafričanem Kevinem Andersonem v neděli v 7:00 středoevropského času v Areně Margaret Courtové. Pátý nasazený Berdych se s 31. hráčem žebříčku ATP dosud střetl čtyřikrát, všechny zápasy se hrály loni a český daviscupový šampion pokaždé zvítězil. Poprvé spolu hráli právě na Australian Open a Berdych vyhrál bez ztráty setu, na French Open soupeře zdolal až v pětisetové bitvě.

Nedělní program tenisového Australian Open

Rod Laver Arena (od 1:00 SEČ): Kerberová (5-Něm.) - Makarovová (19-Rus.), Ferrer (4-Šp.) - Nišikori (16-Jap.), Flipkensová (Belg.) - Šarapovová (2-Rus.), po 9:00 Ivanovičová (13-Srb.) - A. Radwaňská (4-Pol.), Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (15-Švýc.).

Hisense Arena (po 2:30): B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Chardy, Kubot (Rr./Pol.) Almagro (10-Šp.) - Tipsarevič (8-Srb.), Li Na (6-Čína) - Görgesová (18-Něm.).

Margaret Court Arena: po 7:00 Anderson (JAR) - Berdych (5-ČR).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články