Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Cetkovská v Dauhá přešla přes Li Na, Kvitová vyřadila Šafářovou

Dauhá - O největší překvapení se na silně obsazeném turnaji v Dauhá postarala Petra Cetkovská, když vyřadila čínskou vítězku Australian Open Li Na. Jde o vůbec první porážku Číňanky v této sezoně. Cetkovská si nyní po výhře 7:6, 2:6 a 6:4 zahraje čtvrtfinále. Dále jde rovněž Petra Kvitová, která po českém souboji postoupila přes Lucii Šafářovou 7:6, 5:7 a 6:2. Kvitovou v další fázi turnaje čeká Srbka Jankovičová.

Petra Cetkovská
zdroj: ČTK/AP autor: Osama Faisal

Cetkovské po zdravotních problémech patří až 134. místo a v Kataru se tak musela probít do hlavní soutěže z kvalifikace. V turnaji však už dokázala vyřadit už tři soupeřky. Li Na zaskočila už v tie-breaku prvního setu (7:2), pak sice dominovala Číňanka, která ve třetí sadě vedla ještě 2:0 a 3:1, jenže pak přišly chvíle Cetkovské - po dvou brejcích a téměř třech hodinách slavila jednu z nejcennějších výher v kariéře.

"Je to úžasné vítězství," řekla Cetkovská. "A ano, tahle výhra mi dodá hodně sebedůvěry. Jsem strašně moc nadšená ze svého výkonu. I když jsem ve třetím setu prohrávala 1:3, tak jsem dokázala postoupit. Je to ohromné," řekla. Světovou trojku porazila podruhé v kariéře, poprvé to bylo v Římě 2012, kde zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou.

Čtvrtfinále na okruhu WTA si Cetkovská zahraje po téměř dvou letech, naposledy tak daleko došla v dubnu 2012 na antuce v Estorilu. Pak ji na dlouhou dobu vyřadily zdravotní trable. O semifinále se střetne s šestou nasazenou Angelique Kerberovou. Němka vyřadila Kláru Zakopalovou ve dvou setech 6:2 a 6:3. "Musím se na zápas zkoncentrovat a snažit se hrát stejně dobře," plánovala Cetkovská.

Kvitová udolala Šafářovou a jde dále

Další třísetový dramatický zápas má za sebou v Dauhá Kvitová. V prvním setu duelu s Šafářovou smazala brejk soupeřky a ovládla tie-break. Druhou sadu sice ztratila, ale ve třetí už unavenou krajanku přehrála. Stejně jako proti Venus Williamsové z USA potřebovala na postup skoro dvě a půl hodiny.

"Omlouvám se, že jsem hrála zase tak dlouho, ale chtěla jsem vyhrát," usmívala se Kvitová v rozhovoru na kurtu. "Každý zápas je těžký a každá výhra je důležitá pro sebevědomí, i tahle, i když z ní mám menší radost, protože jsem porazila kamarádku," řekla Kvitová. Šafářovou porazila i ve třetím vzájemném utkání na WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články