Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cetkovská se nadechla k velkému obratu a v Miami prošla do 3. kola

Miami - Tenistka Petra Cetkovská postoupila na turnaji v Miami poprvé do třetího kola. Česká hráčka otočila skoro ztracený zápas s Christinou McHaleovou z USA a vyhrála 0:6, 7:5, 6:1. O osmifinále bude hrát s Dánkou Caroline Wozniackou, která porazila Barboru Záhlavovou-Strýcovou 6:4, 6:0.

Petra Cetkovská
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Devětadvacátá nasazená Cetkovská prohrávala s vycházející americkou hvězdou McHaleovou, která na předchozím turnaji v Indian Wells vyřadila i Petru Kvitovou, již 0:6 a 0:4. Pak ale získala 13 z 15 her a za dvě hodiny a deset minut zvítězila.

"Za stavu 0:6 a 0:4 jsem se ještě necítila poražena, ještě bylo hodně gamů do konce," řekla Cetkovská po utkání. "Skóre bylo přísnější, než vypadala hra na kurtu, ale pravdou je, že jsem od stavu 0:3 nebo 1:4 ve druhé sadě změnila trochu hru. Začala jsem více riskovat a hrát agresivněji a vývoj zápasu se otočil."

O postup do osmifinále se Cetkovská utká s bývalou jedničkou Wozniackou, s níž v jediném vzájemném duelu prohrála loni ve finále New Havenu. "Caroline je vynikající hráčka, ale já se předem nevzdávám. Budu bojovat," řekla Češka.

Záhlavová-Strýcová znovu skončila na raketě Wozniacké

V Miami čtvrtá nasazená Wozniacká v druhém kole porazila Záhlavovou-Strýcovou. První set česká tenistka prohrála až za hodinu a minutu 4:6, ve druhém ale uhrála jen jedenáct výměn a dostala "kanára". "Barbora je nepříjemná, těžko se proti ní dostává do rytmu, takže jsem moc ráda, že jsem to zvládla," řekla Wozniacká. Záhlavová-Strýcová dosud nikdy v kariéře neporazila tenistku světové desítky. Prohrou s Wozniackou si zhoršila bilanci na 0:20.

Čtvrtý den turnaje vstoupí do hry české jedničky Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Světová i třetí nasazená Kvitová se v ostře sledovaném utkání střetne na centrkurtu s domácí Venus Williamsovou, Berdycha čeká Francouz Nicolas Mahut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články