Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Cetkovská nepřešla na US Open přes první kolo

New York – US Open začalo pro české barvy porážkou. Petra Cetkovská se s posledním grandslamem sezony rozloučila v prvním kole, když nestačila na Sofii Arvidssonovou ze Švédska, přestože po první sadě vedla. Dnes se ještě představí dvě české tenistky. Lucie Hradecká do turnaje vstoupí zápasem s osmou nasazenou Angelique Kerberovou z Německa a v případě postupu může narazit na Karolínu Plíškovou, kterou čeká Eugenie Bouchardová z Kanady.

Osmadvacetiletá Cetkovská podlehla za hodinu a 45 minut 6:1, 4:6 a 1:6. Ve Flushing Meadows nenapodobila vystoupení z předchozích dvou grandslamů, když na Roland Garros a ve Wimbledonu prošla shodně do třetího kola.

O první překvapení turnaje se postaral britský kvalifikant Daniel Evans, jenž vyřadil jedenáctého nasazeného Japonce Keie Nišikoriho. Při svém debutu ve Flushing Meadows zvítězil 179. hráč světa 6:4, 6:4, 6:2 a na třetí pokus se mu povedlo vyhrát zápas v hlavní grandslamové soutěži. Dalším soupeřem třiadvacetiletého Brita bude Australan Bernard Tomic.

Venus Williamsová na US Open
zdroj: ČTK/AP

I svůj patnáctý zápas v prvním kole US Open zvládla americká tenistka Venus Williamsová. Šampionka turnaje z let 2000 a 2001 si poradila s letošní semifinalistkou Wimbledonu Kirsten Flipkensovou a turnajovou dvanáctku zdolala 6:1, 6:2.

Američan Blake dá sbohem tenisové kariéře

Bývalý čtvrtý hráč světa James Blake po US Open ukončí tenisovou kariéru. Třiatřicetiletý Američan rozehraje turnaj v úterý proti Chorvatovi Ivu Karlovičovi. Případným Blakeovým soupeřem ve druhém kole může být Radek Štěpánek, jenž se v prvním kole utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

"Vždycky jsem chtěl završit kariéru na US Open," řekl Blake se slzami v očích. "Navzdory těm slzám jsem takhle spokojený," uvedl s tím, že se těší, až bude trávit více času s manželkou a jejich roční dcerkou. Do budoucna uvažuje o roli kapitána daviscupového týmu USA a práci televizního komentátora.

Blake byl světovou čtyřkou v roce 2006 a momentálně uzavírá první stovku pořadí ATP. Během profesionální kariéry od roku 1999 vyhrál někdejší student Harvardu deset turnajů ve dvouhře a sedm ve čtyřhře. Na grandslamech došel nejdále do čtvrtfinále, jednou na Australian Open a dvakrát v New Yorku. Na US Open se loučí rok po bývalém reprezentačním kolegovi Andym Roddickovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články