Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čeští tenisté skončili v Brisbane i Aucklandu ve čtvrtfinále

Brisbane/Auckland - Čeští tenisté Iveta Benešová a Radek Štěpánek vypadli ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane. Benešová prohrála s favorizovanou Belgičankou Kim Clijstersovou, vítěz z roku 2009 Štěpánek nestačil ve třech setech na Ukrajince Alexandra Dolgopolova. Do semifinále se nepodívá ani další Češka Lucie Hradecká v Aucklandu, fedcupová vítězka ztroskotala ve čtvrtfinále na Číňance Čeng Ťie, které za rovnou hodinu podlehla 2:6 a 3:6.

Iveta Benešová
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Osmadvacetiletá Benešová navzdory poměrně jednoznačnému skóre bývalé světové jedničce vzdorovala a vypracovala si osm brejkbolů. Dokázala však proměnit pouze jeden během šňůry tří gamů v prvním setu, jimiž za stavu 0:5 odvrátila kanára. O čtyři měsíce mladší Clijstersová, jež bude za dva týdny na Australian Open obhajovat loňský titul, zápas zakončila při svém servisu za 79 minut.

Benešová si v Brisbane připsala první výhry v kariéře nad krajankou Lucií Šafářovou a domácí hvězdou Samanthou Stosurovou. Na premiérové vítězství nad Clijstersovou, s níž se na okruhu WTA utkala po osmi letech, už ale nedosáhla.

Čtvrté semifinále v Brisbane za sebou uniklo Štěpánkovi, jenž sice nad nasazenou trojkou Dolgopolovem vyhrál první set 6:4, další dva však ztratil shodně 3:6. Výsledky třiatřicetiletého rodáka z Karviné mají na úvodním turnaji sezony od jeho triumfu v roce 2009 pravidelně sestupnou tendenci - rok nato prohrál ve finále, loni vypadl v semifinále a letos ještě o kolo dřív.

Šestadvacetiletá Hradecká se v zápase nedokázala prosadit při podání soupeřky. Nevypracovala si ani jeden brejkbol a na returnu získala jen deset míčů. "Utkání dopadlo skvěle. Věděla jsem, že Lucie hraje agresivně, takže jsem se ji snažila hodně rozběhat a byla to dobrá taktika," pochvalovala si Čeng Ťie.

Turnaj na Novém Zélandu opustila i nejvýše nasazená Sabine Lisická z Německa, která kvůli zranění břišních svalů vzdala za stavu 4:6, 3:4 čtvrtfinále proti krajance Angelique Kerberové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články