Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští tenisté sehrají čtvrtfinále Davis Cupu s Francií v Třinci

Praha – Čeští tenisté odehrají čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii v třinecké hokejové Werk Areně. Ve slezském prostředí se Francouzům pokusí vrátit předloňskou semifinálovou prohru.

"Krásnou halu znám zatím jen z hokeje, a tak se těším, až se v ní představíme jako tenisté," uvedl kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. "Hrát se bude na osvědčeném tvrdém povrchu novacrylic ultracushion," potvrdil volbu očekávaného povrchu, který se natírá na dřevotřískové desky.

Tenisté hráli v předešlých letech většinou v ostravské ČEZ Areně, nyní se přesunou o necelých 50 kilometrů na východ. "Naše volba je forma poděkování Třineckým železárnám za jejich více než desetiletou podporu českému daviscupovému a fedcupovému týmu," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje zápasy českých týmů v obou týmových soutěžích.

Čeští tenisté prohráli s Francií osm z patnácti utkání. Bilance z posledních šesti zápasů je ale nerozhodná 3:3, když vždy vyhrál domácí tým. "Na utkání s Francií se moc těším, máme jí co oplácet," připomněl Navrátil předloňskou semifinálovou prohru z Roland Garros. "Očekávám, že Werk Arena bude vyprodána, jak jsme ostatně na našich zápasech v Moravskoslezském kraji zvyklí," dodal kapitán.

V prvním kole český tým vyhrál těsně v Německu a Francie jasně porazila oslabenou Kanadu. Navrátil doufá, že v sestavě nebude chybět ani sedmý hráč světa Tomáš Berdych.

Předprodej vstupenek na duel, který se uskuteční v týdnu po Wimbledonu 15. až 17. července, odstartuje začátkem června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články