Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští tenisté se poperou o návrat mezi elitu DC s JAR, Rumuny, či Izraelci

Jihoafrická republika, Rumunsko, nebo Izrael. Jeden z těchto reprezentačních výběrů bude soupeřem českých tenistů ve druhém kole Evropsko-africké zóny I Davisova poháru. Boj o návrat mezi elitu zahájí 6. až 8. dubna.

Tenisté neznají přesně jméno soupeře, jelikož mají z pozice nejvýše nasazeného týmu v 1. kole volný los. Jihoafričané, za které by mohl hrát nedávný finalista US Open Kevin Anderson, mají jistou účast v 1. kole (2. až 4. února). Jejich soupeř vzejde až z odloženého utkání Izrael - Rumunsko, které je v plánu 20. až 22. října.

"Podle losu je to velice nečitelné. V mém případě určitě budeme fandit Rumunsku. Ti by byli nejpřijatelnějším soupeřem," konstatoval Navrátil. "JAR je kvalitní, protože mají Andersona, Izraelci zase Selu a výborného debla. Rumuni momentálně procházejí trošku krizí, mají Copila a debla, ale druhého hráče do singlu nemají."

V případě Rumunska a Izraele by tenisty čekal zápas s výhodou domácího prostředí. Pokud budou hrát s Jihoafričany, pojedou na půdu soupeře. K návratu do Světové skupiny musí vyhrát a poté zvládnout zářijovou baráž.

Výběr kapitána Jaroslava Navrátila podruhé v historii opustil Světovou skupinu po víkendové prohře v baráži v Nizozemsku, i když už vedl 2:0 na zápasy.

Los Davisova poháru 2018:

Světová skupina: 1. kolo (2. - 4. února): Francie - Nizozemsko, Japonsko - Itálie, Španělsko - Velká Británie, Austrálie - Německo, Kazachstán - Švýcarsko, Chorvatsko - Kanada, Srbsko - USA, Maďarsko - Belgie.

Další termíny: Čtvrtfinále: 6. - 8. dubna, semifinále: 14. - 16. září, finále: 23. - 25. listopadu.

Euro-africká zóna I: 1. kolo (2. - 4. února): ČR - volný los, JAR - Izrael/Rumunsko, Portugalsko - volný los, Ukrajina - Švédsko, Bosna a Hercegovina - volný los, SR - volný los, Rakousko - Bělorusko, Rusko - volný los. 2. kolo (6. - 8. dubna): ČR - JAR/Izrael/Rumunsko, Portugalsko - Ukrajina/Švédsko, Bosna a Hercegovina - SR, Rusko - Rakousko/Bělorusko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články