Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Cesta Vondroušové se v Indian Wells zastavila ve čtvrtfinále, dál jde Svitolinová

Další senzaci už si Markéta Vondroušová na prestižním turnaji v Indian Wells nepřipsala. Česká tenistka svedla ve čtvrtfinále se světovou šestkou Elinou Svitolinovou dramatickou třísetovou bitvu, ale nakonec nadějně rozehraný zápas prohrála 6:4, 4:6, 4:6.

Markéta Vondroušová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Vondroušová, která v osmifinále zaskočila světovou dvojku Simonu Halepovou, vyhrála úvodní set díky dvěma brejkům, ve druhém nicméně marně dotahovala náskok soupeřky. Dvakrát dokázala získat ztracené podání zpět, ale Svitolinová nakonec sadu nepustila.

V rozhodujícím dějství šla jako první do vedení Češka, brejk na 3:2 ovšem nepotvrdila a Ukrajinka pak duel při servisu Vondroušové ukončila.

Rodačka ze Sokolova prohrála se Svitolinovou i třetí vzájemné střetnutí, i tak ale v Kalifornii odehrála vydařený turnaj. O kolo totiž vylepšila své loňské maximum a poprvé v kariéře si na akci kategorie Masters 1000 zahrála čtvrtfinále. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová si čtvrtfinále v Indian Wells nezahraje, Federer nezaváhal

O semifinále dnes bude v Indian Wells usilovat ještě Karolína Plíšková. Pátá nasazená se utká s Belindou Bencicovou ze Švýcarska, přemožitelkou světové jedničky Naomi Ósakaové z Japonska.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Federer (4-Švýc.) - Edmund (22-Brit.) 6:1, 6:4, Thiem (7-Rak.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:3, Chačanov (12-Rus.) - Isner (8-USA) 6:4, 7:6 (7:1), Monfils (18-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:0, 6:2.

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Svitolinová (6-Ukr.) - Vondroušová (ČR) 4:6, 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články