Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Cesta k tenisovému trůnu je volná. Usedne na něj Plíšková, nebo Ósakaová?

Po vítězství Naomi Ósakaové z Japonska nad Tatjanou Mariaovou z Německa ve 2. kole Rogers Cupu je definitivně jasné, že se bude po prestižním turnaji v Torontu měnit světová jednička. Australanku Ashleigh Bartyovou vystřídá na prvním místě žebříčku WTA Tour buď vítězka US Open a Australian Open Ósaková, nebo Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková se raduje z postupu do 2. kola Rogers Cupu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Bartyová svůj zahajovací duel v Torontu prohrála a šanci na udržení v čele měla pouze za předpokladu, že by stejně dopadla i Ósakaová. Ta ovšem získala nad Mariaovou první set 6:2 a dvaatřicetiletá kvalifikantka následně kvůli problémům s břichem utkání skrečovala.

V současnosti je proto jasné, že se v pondělí vrátí na první pozici buď Ósakaová, nebo Plíšková. K tomu, aby česká tenistka navázala na osm týdnů v čele žebříčku WTA z roku 2017, potřebuje postoupit minimálně do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Ósakaová je po skreči Mariaové ve 3. kole Rogers Cupu

Teoreticky se mohou obě uchazečky o tenisový trůn střetnout v zápase o titul. Plíšková se ve 3. kole utká s Estonkou Anett Kontaveitovou. Ósakaová, kterou Bartyová vystřídala v čele žebříčku na konci června, bude mít za soupeřku osmnáctiletou Polku Igu Šwiatekovou.

Úspěšný start do turnaje má za sebou Serena Williamsová. Hvězdná Američanka v prvním střetnutí od finálového debaklu ve Wimbledonu zdolala 6:3, 6:3 Belgičanku Elise Mertensovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články