Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Českým tenistkám letošní French Open nepřeje

Paříž - Ze čtyř českých tenistek dnes na French Open nepostoupila z prvního kola žádná. Klára Zakopalová sice neměla daleko k senzaci, ale Serenu Williamsovou nakonec neporazila a prohrála po setech 3:6, 7:6 a 4:6. Se soutěží se rozloučily i Nicole Vaidišová, Petra Cetkovská a Zuzana Ondrášková, které už nezískaly ani set. Bývalá česká jednička Vaidišová nestačila na Španělku Virginii Ruanovou Pascualovou po setech 4:6 a 3:6, zatímco Cetkovská prohrála v deštěm přerušeném utkání s pátou nasazenou Jelenou Jankovičovou 2:6 a 3:6. Ondrášková podlehla podobně hladce 2:6 a 4:6 Ukrajince Viktorii Kutuzovové.

Zakopalová, která porazila Serenu Williamsovou letos na antuce v Marbelle, trápila Američanku i ve větrném duelu v Paříži. Přitom to vypadalo, že prohraje ve dvou setech. Za stavu 3:5 ale odvrátila při svém servisu pět mečbolů a druhou sadu získala v tie-breaku.

Ve třetí sadě stá hráčka světa Zakopalová získala podání soupeřky, která před Roland Garros prohrála na antuce třikrát po sobě, a při svém servisu vedla 40:0, ale náskok neudržela a záhy prohrávala 2:5. Odvrátila ještě další tři mečboly turnajové dvojky, ale nakonec vítězce Australian Open podlehla za dvě hodiny a 25 minut.

Vaidišová se v hodinu a čtvrt dlouhém duelu připravila o postup vlastními chybami. Podle statistiky zápasu jich udělala padesát, soupeřka jen devět. Češka tak vypadla v Paříži v 1. kole stejně jako loni a jen vzpomínka jí zbyla na tři roky starou semifinálovou účast. Cetkovská v zahajovacím utkání na centrálním dvorci uhrála s bývalou světovou jedničkou Jankovičovou ještě o dvě hry méně. "Nemůžu říci, že jsem spokojená, ale byl to po dlouhé době jeden z lepších zápasů. No, ale stejně jsem zklamaná," pronesla.

"Měla jsem hru pod kontrolou, ale po pauze jsem se cítila trošku pomalejší," hodnotila Jankovičová. "A moje podání? Bylo dobré, ale nešla jsem do něj naplno. Snažila jsem se o vysokou úspěšnost." Cetkovskou tak stejně jako loni vyřadila na centrkurtu srbská tenistka, ale před rokem to byla pozdější vítězka Ana Ivanovičová, na kterou v osmifinále neuhrála ani game. Čtyřiadvacetiletou Češku, kterou trénuje Luboš Gerla, nyní čeká v žebříčku propad z 85. místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články