Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky začnou příští rok Fed Cup doma s Austrálií

Paříž - České tenistky se v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu utkají doma s Austrálií, zápas se uskuteční 9. a 10. února. Rozhodl o tom dnešní los v muzeu Francouzské tenisové federace v areálu Roland Garros v Paříži, kterého se účastnil i český kapitán Petr Pála.

"S losem jsem spokojen, a to hned z několika důvodů. V osudí byla řada těžkých soupeřů s nepříjemným cestováním a určitě jsem rád, že hrajeme doma. Austrálie je pro diváky atraktivní soupeř se silnou Stosurovou," vzkázal Pála z Paříže. Vítěz utkání ve čtvrtfinále narazí buď na Itálii, nebo na americké tenistky.

Australanky jsou druhým nejúspěšnějším týmem fedcupové historie. Soutěž vyhrály již sedmkrát, ale naposledy se radovaly v roce 1974. Návrat do Světové skupiny I letos vybojovaly v baráži díky výhře 3:2 nad Německem. Nebezpečná bude světová šestka Stosurová, kterou doplňuje pro dvouhry slovenská rodačka Jarmila Gajdošová (72. dvouhra WTA).

S Australankami se české tenistky v samostatné historii dosud neutkaly, před rozdělením Československa se oba týmy střetly sedmkrát. Čs. hráčky byly úspěšnější čtyřikrát včetně finálových triumfů z let 1975 a 1984. Australanky se radovaly třikrát, vyhrály i dosud poslední vzájemné měření sil před 20 lety.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou světovými fedcupovými jedničkami. Loni získaly stříbrnou trofej pro Česko poprvé po 23 letech po výhře ve finále v Moskvě nad Ruskem a letos jsou znovu ve finále. V listopadu bude výběr okolo wimbledonské vítězky Petry Kvitové obhajovat titul v Praze proti Srbsku.

Los 1. kola Světové skupiny 2013 (9.–10. února):

ČR - Austrálie,

Itálie - USA,

Rusko - Japonsko,

Srbsko - Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články