Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češky vyrazily do Kanady. Čekají, zda s nimi bude hrát Bouchardová

Praha - České tenisky odletěly do Kanady k 1. kolu Fed Cupu. K dispozici není ani Petra Kvitová, ani Lucie Šafářová, a tak reprezentace spoléhá na výkony kvarteta Karolína Plíšková, Tereza Smitková, Denisa Allertová a Lucie Hradecká. Hlavní tahounkou soupeřek bude v Québecu pravděpodobně světová sedmička Eugenie Bouchardová.

Trenér Petr Pála zažil při skládání sestavy novou zkušenost. Zatímco třeba na loňské finále vybíral z přemíry hráček, nyní řešil omluvenky. "Nominace je někdy složitá míň a někdy víc, ale jsem strašně spokojený s týmem, který tam letí. Jsem rád, že máme tolik holek a tolik dobrých holek, a proto je naše sestava opravdu silná," řekl. "Jedeme vyhrát, ať Kanada nastoupí v jakékoli sestavě," hlásil Pála. "Věříme, že to zvládneme," přidaly fedcupové debutantky Smitková s Allertovou.

Premiéru v soutěži čeká světovou dvacítku Plíškovou, která bude navíc hned plnit roli jedničky týmu. "Jsem zvědavá, jaké to bude, jak to všechno zvládnu, ale těším se," řekla Plíšková. Kapitán dodával hráčce s tvrdým servisem sebevědomí. "Bude jednou z opor ve Fed Cupu, jak tady, tak v budoucnosti," míní Pála.

  • "Budu se snažit přenést tenis, co hraju na turnajích, do Fed Cupu. Nálada, všechno okolo, si myslím, že bude v pohodě. Budu hrát poprvé, tak jen doufám, že nebudu nervózní," řekla dvaadvacetiletá Plíšková.
Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková před Fed Cupem: Odpovědnost cítím

Tématem debat mezi hráčkami i kapitánem je sestava Kanady. Zatím totiž není jasné, zda bude hrát mladá hvězda Bouchardová. Pokud by nastoupila, byl by zápas vyrovnaný, v opačném případě by vše hrálo do karet českému týmu, neboť další hráčky Kanady jsou až ve druhé stovce žebříčku WTA. "Prý se uvidí v pondělí," vyčetl Pála z kanadských médií. "Nám je to ale úplně jedno. Letíme, jak letíme a uvidíme v úterý, jestli bude trénovat nebo nebude. Podle toho se začneme připravovat," řekl. "Nebudeme si nalhávat, když nebude, tak jsme jasnými favority a měli bychom to zvládnout."

Eugenie Bouchardová
zdroj: AP autor: Darron Cummings

Plíšková si myslí, že domácí Bouchardovou přesvědčí, aby nastoupila. "Má to doma a určitě jí za to dají slušné peníze. Má potom přihlášené Antverpy a má to nabité, ale myslím, že ji ukecají a nastoupí," řekla. Podle Hradecké bude u Bouchardové záležet na tom, zda upřednostní týmovou soutěž nebo individuální plány. "Záleží, jak bude chtít obětovat Antverpy," uvedla.

Ještě před týdnem se tenistky vyhřívaly v třicetistupňovém vedru v Austrálii a v pondělí je čeká kanadský mráz dosahující minus dvaceti stupňů Celsia. Zákaz vycházení ale kapitán nevyhlásí. "Sedneme si s doktory a ti jim k tomu něco řeknou. Doufám, že jsou všechny oblečené. Já mám lyžařskou bundu, ale ještě musím sehnat boty," řekl Pála. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články