Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český souboj ve finále juniorky Roland Garros vyhrála Tereza Valentová

Sedmnáctiletá Tereza Valentová získala titul na juniorském Roland Garros. V českém finále porazila Lauru Samson 6:3, 7:6. Valentová posléze přidala i triumf ve čtyřhře. Po boku Slovenky Renáty Jamrichové zvítězila nad americkou dvojicí Tyra Caterina Grantová, Iva Jovicová.

Tereza Valentová a Laura Samson
zdroj: ČTK / Profimedia

Hráčka TK Sparta Praha Valentová vyhrála juniorku Roland Garros jako třetí Češka za poslední čtyři ročníky. Předloni ovládla v Paříži dvouhru i čtyřhru Lucie Havlíčková, rok před ní uspěla v singlu Linda Nosková. V 70. letech minulého století na Roland Garros triumfovaly v juniorské kategorii Renáta Tomanová, Regina Maršíková a Hana Mandlíková.

Finále s o rok mladší Samson ovládla Valentová za hodinu a 41 minut. Celým turnajem prošla 337. hráčka světa bez ztráty setu. "Dojmy jsou neskutečné. Cítím se hrozně dobře. Když jsem proměnila mečbol, začala jsem brečet. Nevím vlastně proč, asi proto, že to ze mě celé spadlo. Sen se stal trochu skutečností," řekla Valentová v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

V noci před zápasem se jí o utkání skutečně zdálo. "Měla jsem přesně tu lavičku, kterou jsem měla. V tom snu bylo, že to byl těžký zápas, nakonec jsem vyhrála a lehla si na antuku. Pak jsem si na ni lehla. Sen se stal opravdu skutečností," uvedla Valentová.

Valentová měla do utkání lepší vstup a také díky brejku ve druhé hře utekla do vedení 3:0. Samson sice srovnala, v osmém gamu ale znovu přišla o podání a Valentová set dopodávala. Ve druhé sadě nevyužila Valentová dvakrát náskok brejku a rozhodlo se ve zkrácené hře. V ní už finalistka loňské juniorky na US Open Valentová dominovala a vyhrála jasně 7:0.

Zdroj
ČTK, Radiožurnál Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články