Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Český souboj v Šen-Čenu ovládla Siniaková, Karolína Plíšková je v semifinále v Brisbane

Duel českých hráček ve čtvrtfinále v čínském Šen-čenu ovládla Kateřina Siniaková. Krajance Kristýně Plíškové umožnila uhrát pouze čtyři gemy a po triumfu 6:2 a 6:2 si udržela šanci na obhajobu titulu. Její příští soupeřkou bude bývalá světová jednička Maria Šarapovová z Ruska. I na turnaji v Brisbane bude mít český tenis zástupkyni v semifinále. Karolína Plíšková se do něj dostala po bitvě 3:6, 7:5, 6:2 s Estonkou Kaiou Kanepiovou a v dalším duelu se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Zhong zhenbin

"Bylo to velmi těžké. Ona hrála dva sety vynikající tenis. Hodně riskovala a agresivní hrou odzadu mi nedávala čas. Jsem ráda, že jsem to zvládla. Ve druhém setu jsem to vybojovala a ve třetím už byla lepší," řekla Plíšková na kurtu.

Plíšková si prohrála servis v prvním dlouhém gamu utkání a v úvodní sadě se při podání soupeřky nedokázala prosadit. I ve druhém setu jako první neudržela podání, ale srovnala na 3:3. Za stavu 4:5 se při svém servisu ocitla po dvojchybě dva míče od vyřazení, game ale i díky esu uhájila a po něm přidala další čtyři.

Rozhodující set už svěřenkyně Tomáše Krupy kontrolovala. Stá hráčka žebříčku Kanepiová, která hrála se zatejpovaným ramenem a obvázaným stehenním svalem, postupně fyzicky odpadala. Plíšková celkem nasázela patnáct es a proměnila druhý mečbol.

V boji o finále narazí Plíšková na světovou šestku Svitolinovou. S Ukrajinkou má bilanci 5:1 a loni ji porazila ve stejné fázi turnaje v Brisbane, ale pak s ní prohrála na římské antuce. "Bude to další těžký zápas a úplně jiný tenis než s Kanepiovou. Musím být připravena," uvedla pětadvacetiletá Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vydřela v Brisbane výhru nad kvalifikantkou Kanepiovou

Siniaková drží šanci na obhajobu

Jednadvacetiletá Siniaková skvěle podávala, nastřílela Plíškové osm es a nenabídla jí ani jediný brejkbol. Zápas proti soupeřce starší o čtyři roky ukončila po 63 minutách čistou hrou.

V pátek rodačka z Hradce Králové nastoupí proti Šarapovové, která byla jejím idolem. S vítězkou pěti grandslamů si zahraje poprvé. Druhé semifinále obstarají Rumunky Simona Halepová a Irina-Camelia Beguová.

Siniaková má navíc v Šen-čenu šanci získat double, ve čtyřhře je společně s Barborou Krejčíkovou také v semifinále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články