Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Český souboj na pražském challengeru ovládl Pavlásek a je blízko světové stovce

Praha – Český souboj ve čtvrtfinále challengeru Sparta Prague Open ovládl Adam Pavlásek. Šestý nasazený hráč odvrátil ve druhé sadě duelu s Lukášem Rosolem pět setbolů a turnajovou jedničku porazil 6:4 a 7:6. Pokud postoupí ve Stromovce do finále, má naději poprvé proniknout do světové stovky.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlásek porazil na Spartě Rosola a je v semifinále

"Vím, že jsem na dostřel, ale radši se tím nezaobírám. Určitě to je priorita, každý hráč má sen být ve stovce a je to samozřejmě i můj sen. Chci předvádět co nejlepší výsledky, vyhrávat turnaje a uvidíme, kde se zastavím," řekl Pavlásek.

V duelu s Rosolem Pavlásek v první sadě dobře podával, nepovolil 71. hráči světa žádný brejkbol a sám mu jednou vzal servis. Ve druhé sadě už Pavlásek prohrával 0:3, ale za stavu 3:5 odvrátil při servisu soupeře tři setboly a získal ztracený servis zpět. Z dalších dvou setbolů "utekl" o hru později a v tie-breaku zápas ukončil.

"Zápas to byl těžký, protože Lukáš hraje strašně rychle, ale já jsem to naštěstí ustál. Celý zápas jsme byl v defenzivě, ale jsem rád, že jsem těžké chvilky vydržel," uvedl Pavlásek po své čtvrté výhře v kariéře nad hráčem ze světové stovky.

"Zlomem bylo, že jsem druhý set nedoservíroval. Neopřel jsem se o první servis a dal jsem soupeři naději. To mě stálo zápas," řekl Rosol a doplnil: "Zkoušel jsem být aktivnější a uhrát si body sám, ale Adam hrál bohužel líp než já."

Svěřenec trenéra Michala Navrátila Pavlásek je letos počtvrté v semifinále challengeru, třikrát prošel do finále, ale na vavřín ještě nedosáhl. Jeho příštím soupeřem bude Slovák Jozef Kovalík, čtvrtý nasazený a 134. hráč světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články