Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky si o tituly nezahrají. V semifinále vypadla Kvitová i Záhlavová-Strýcová

Šen-čen (Čína)/Aucland (Nový Zéland) – Chyběl jim jeden krok k boji o titul, ale ani jedna ho nezvládla. Jak Petra Kvitová na turnaji v Číně, tak i Barbora Záhlavová-Strýcová na Novém Zélandě svoje semifinále prohráli. Světová čtyřka podlehla Švýcarce Timee Bacsinszkové dvakrát 4:6 za hodinu a 27 minut. Záhlavová-Strýcová zase nestačila na Caroline Wozniackou, s níž prohrála ve třech sadách 6:4, 3:6 a 4:6.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bacsinszká hrála v utkání s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Kvitovou razantněji, přesněji a byla efektivnější při proměňování brejkbolů. Zatímco Češka využila v zisk soupeřčina podání jen jeden z pěti, Švýcarka všechny tři a ve finále narazí na Rumunku Simonu Halepovou.

V prvním setu prohrávala Kvitová 2:5, ale ještě zabojovala. Odvrátila pět setbolů a snížila na 4:5. Ve druhém setu měla ve čtvrté hře tři brejkboly, žádný ovšem nezužitkovala a sama přišla po chybách o servis v devátém gamu.

Z Číny se čtyřiadvacetiletá Kvitová přesune do Austrálie, kde před prvním grandslamem sezony absolvuje ještě turnaj v Sydney.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Bacsinszká (8-Švýc.) - Kvitová (2-ČR) 6:4, 6:4, Halepová (1-Rum.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:3.

Záhlavové-Strýcové nepomohl ani první vyhraný set

V prvním setu dokázala Záhlavová-Strýcová odvrátit všech 13 brejkbolů a díky jedinému zisku podání sadu vyhrála. Snažila se hrát aktivně, chodila si pro vítězné míče k síti a i ve druhé sadě jako první vzala Dánce servis.

Od stavu 2:1 ale Wozniacká méně chybovala a zápas otočila. V rozhodující sadě na rozdíl od prvního setu nabídla Češka soupeřce jen jeden brejkbol, který neubránila. Záhlavová-Strýcová pak měla šanci srovnat na 5:5, ale při podání Dánky nevyužila dva brejkboly a zápas prohrála po dvou hodinách a 35 minutách.

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová prohrála s osmou hráčkou žebříčku Wozniackou počtvrté z pěti zápasů. Bilanci s hráčkami elitní desítky si plzeňská rodačka pohoršila na 1:31, porazila jen loni ve Wimbledonu Li Na.

O titul si nezahrají ani deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. V semifinále prohrály s krajankou Renatou Voráčovou a Japonkou Šuko Aojamovou dvakrát 3:6.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Wozniacká (1-Dán.) - Záhlavová-Strýcová (4-ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:

Aojamaová, Voráčová (4-Jap./ČR) - Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) 6:3, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články