Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky si finále Fed Cupu nezahrají

Řím - České tenistky finále Fed Cupu hrát nebudou, v jeho semifinále neuhrály s Italkami ani set. Domácí Italky zásluhou vítězství Flavie Pennettaové nad Petrou Kvitovou 7:6 a 6:2 nejdříve vedly po třetí dvouhře 3:0 a zajistily si možnost obhajovat loňské prvenství v soutěži. Další ránu zasadila Češkám ve druhé dnešní dvouhře Sara Erraniová, které Lucie Hradecká podlehla 4:6 a 2:6. V závěrečné čtyřhře pár Sara Erraniová, Roberta Vinciová porazily Lucii Hradeckou s Květu Peschkeovou 6:2 a 6:4. Obhájkyně tak zvítězily s celkovým skóre 5:0.

V úvodním utkání musela Kvitová proti domácí jedničce Pennettaové vyhrát, aby udržela naději na obrat v utkání a případný postup do finále. Češky před dnešním zápasem v Itálii prohrávaly po sobotních duelech 0:2. V sobotu nejprve Hradecká nestačila na Pennettaovou a ve dvou setech odešla z kurtu poražena i česká jednička Šafářová, která nestačila na Schiavoneovou.

Kvitová nahradila na poslední chvíli Šafářovou

Kvitová před třetí dvouhrou nahradila na poslední chvíli Šafářovou, kterou při dopoledním tréninku bolelo rameno. "Chtěla jsem uhrát bod, ale bohužel, jsou to patnáctá a sedmnáctá hráčka světa a na antuce jsou doma a hodně nepříjemné," uvedla Kvitová.

Kapitán Petr Pála původně plánoval, že Kvitovou nasadí do dvouher místo Hradecké, ale musel svůj záměr změnit kvůli bolavému ramenu jedničky Šafářové: "Tuhle variantu jsme nechtěli, ale nedá se nic dělat. Musíme hrát v sestavě, jaká je k dispozici."

Italky vybojovaly čtvrtou finálovou účast za posledních pět let a titul budou obhajovat proti lepšímu z dvojice USA - Rusko.

První zápas semifinále Fed Cupu se odehrál v americkém Birminghamu, kde domácí tenistky a Rusky mají po prvním hracím dnu do finále poháru stejně daleko. První bod domácím Američankám v sobotu získala Melanie Oudinová, Rusky však vyrovnaly zásluhou zkušené Jeleny Dementěvové. O postupujícím rozhodnou dnešní dvouhry a závěrečná čtyřhra.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Římě (antuka, neděle):

Itálie - ČR 5:0

Pennettaová - Kvitová 7:6 (3), 6:2

Esa: 3:2. Dvojchyby: 5:5. Vítězné míče: 21:22. Využité brejkboly: 4/5 - 2/5. Nevynucené chyby: 21:29. Celkem získané míče: 69:59. Čas: 1:24 hod.

Erraniová - Hradecká 6:4, 6:2

Esa: 0:2. Dvojchyby: 0:4. Vítězné míče: 20:25. Využité brejkboly: 5/10 - 2/3. Nevynucené chyby: 13:30. Celkem získané míče: 67:49. Čas: 1:18 hod.

Erraniová, Schiavoneová - Hradecká, Peschkeová 6:2, 6:4

Esa: 1:2. Dvojchyby: 2:3. Vítězné míče: 36:27. Využité brejkboly: 4/9 - 1/9. Nevynucené chyby: 13:20. Celkem získané míče: 73:55. Čas: 1:19 hod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články