Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češky rozehrává patnáctiletý sparingpartner

Ostrava - Patnáctiletý sparingpartner David Poljak rozehrává české tenistky před víkendovým semifinálovým zápasem Fed Cupu proti Itálii. Mladík z Prostějova si v prvním tréninkovém dni na kurtu v ostravské ČEZ Aréně zahrál s wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou, která se dostává do zápasového rytmu po bezmála měsíční zdravotní pauze. S nápadem společně přišli nehrající kapitán Petr Pála a trenér Kvitové David Kotyza.

"Bavili jsme se, že by bylo fajn tohle absolvovat. Jsme rádi, že do toho můžeme zapojit takový ten klučičí tenis. Chtěli jsme, aby se Petra více starala jen o svoji hru. Navíc Lucka Šafářová je levačka, což není taky úplně ideální na trénink," vysvětlil Pála.

Tréninkové partnerky dělala českým tenistkám doposud děvčata. Dnes nastala změna. "Měl jsem trošku trému, ale ta šla potom stranou," usmíval se Poljak, který se osmělil natolik, že wimbledonskou vítězku v tréninkovém duelu porazil 6:4. "Pro mě to byla čest si s ní zatrénovat. Vídávám ji ale často, znám ji z Prostějova. Zatím jsme spolu ale nikdy nehráli," řekl Poljak.

Během zápasu dostával rady i od fedcupového kouče. "Říkali mi, jak mám na ni hrát. Hráli jsme celkem vyrovnané výměny. Petra má skvělý levácký rotovaný servis, který tady na tom rychlém povrchu bude Italkám dělat problémy. Naše holky vyhrajou," poznamenal Poljak.

Česká tenisová jednička Kvitová nabírá formu po zdravotní přestávce, kvůli které od turnaje v Miami už téměř měsíc neodehrála soutěžní zápas. "Petra trénuje vlastně čtvrtý den po návratu ze soustředění v Turecku. Herně je ten výpadek znát, ale od toho je trénink, aby se to zlepšovalo. Potřebovala trošku dohnat kondici, kterou ztratila nemocemi a zraněními, ale důležité je, aby dobře hrála o víkendu. Od toho je trénink," poznamenal Pála mezi výměnami Kvitové s Poljakem.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky zbrojí na Fed Cup
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články