Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Češky povede do boje o finále Kvitová

Praha - Šestá hráčka světa Petra Kvitová povede tenistky do boje o třetí účast ve finále Fed Cupu za poslední čtyři roky. České reprezentantky vyzvou o příštím víkendu v ostravské ČEZ Areně obhájkyně titulu Italky. Ve výběru kapitána Petra Pály jsou ještě Lucie Šafářová (26. v žebříčku WTA), Klára Koukalová (31.) a deblistka Andrea Hlaváčková. Souboj dvou nejúspěšnějších reprezentací posledních let nabídne v přímých přenosech ČT sport a náš web.

Petra Kvitová
zdroj: EPA autor: DANIEL MAURER

"Variant bylo více. Snažil jsem se vybrat sestavu, která bude mít proti Italkám nejvíce šancí. Věřím, že to bude právě tahle," prohlásil Pála. Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála.

Pennettaová má prý problémy se zápěstím

Italky mají v sestavě Saru Erraniovou (11.) a Robertu Vinciovou (16.), světové pětky deblového žebříčku, které v 1. kole nehrály. Doplňují je Karin Knappová (50.) a Camila Giorgiová (69.), jež Itálii výhru nad USA zajistily. "Čekal jsem nejsilnější sestavu. Musíme se mít na pozoru a doufám, že nám pomůže domácí prostředí," řekl Pála. V italské nominaci chybí Flavia Pennettaová. Světová třináctka vyhrála v březnu velký turnaj v Indian Wells, ale minulý týden vypadla v Monterrey už v prvním kole. "Prý má opět něco se zápěstím," uvedl Pála.

Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

České tenistky bez nemocné Kvitové vyhrály v únoru ve Španělsku po boji 3:2 v utkání, které se kvůli dešti protáhlo až do pondělí.

Kvitová je v plné přípravě

Na amerických turnajích Kvitová došla v Indian Wells do osmifinále a v Miami vypadla ve čtvrtfinále. Na Floridě ji sledoval i Pála. "Hrála dobře a vzhledem k podmínkám to pro ni byl dobrý výsledek," řekl. Kvitová je podle jeho slov v plné přípravě a už si i zvyká na míče, se kterými se bude hrát Fed Cup. Sraz a první trénink mají tenistky v pondělí.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky půjdou na Italky i s Kvitovou

Kapacita ostravské ČEZ Areny je 6 600 míst a zatím je hala vyprodaná jen z poloviny. Hraje se v době velikonočních svátků. V sobotu jsou úvodní dvouhry na programu od 13:00, v neděli zbylé dvouhry a čtyřhra od 12:00.

Ve druhém semifinále povede domácí Austrálii v Brisbane proti Německu bývalá vítězka US Open Samantha Stosurová. Kapitánka Alicia Moliková dál nominovala Casey Dellacquaovou, Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou. Německé barvy budou pod vedením Barbary Rittnerové hájit Angelique Kerberová, Andrea Petkovicová, Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články