Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češky poprvé ve Stuttgartu trénovaly, realizační tým si cestu protáhl

První údery na stuttgartské antuce mají za sebou Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou, které si v dějišti semifinále Fed Cupu proti Německu poprvé zahrály v tréninkové hale. Nechyběl přitom ani realizační tým, který měl při cestě problémy s dopravou. Petra Kvitová a Kateřina Siniaková sestavu doplní podle plánu v úterý. Přímé přenosy sledujte od soboty na ČT2 a webu ctsport.cz.

Slavící Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Cesta byla vinou složité dopravní situace v Česku i Německu delší, než ukazovala navigace," řekl mluvčí týmu Karel Tejkal. Trénink od 18:00 Plíšková se Strýcovou ale pod dohledem kapitána Petra Pály a trenéra Davida Kunsta stihly.

"Bylo to jen na zpocení, abychom vyplavily cestu z těla," řekla šestadvacátá hráčka světa Strýcová České televizi. "Hrály ještě ve vedlejší hale, centrkurt by měl být k dispozici v úterý a odpoledne ho vyzkoušíme," doplnil Tejkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky si ve Stuttgartu poprvé zapinkaly. Zatím jsme vyplavovaly jen cestu, řekla Strýcová

Do Stuttgartu během pondělí přijely světová šestka Plíšková a Strýcová. Kvitová a v sobotu dodatečně nominovaná Siniaková se přidají o den později. "Byla dohoda s kapitánem, že hráčky, které hrály turnaj v Charlestonu, přijedou v úterý," řekl Tejkal.

Tenistky bydlí u nádraží a musí k hale dojíždět. "Bydlí se dál od haly, doprava je svízelná, v zácpě dvacet minut. Musíme vyladit režim," sdělil Tejkal.

Češky si v případě vítězství zahrají v listopadu finále v domácím prostředí a útočily by na celkově jedenáctý titul. Naposledy se radovaly předloni. Němky jsou ale rovněž v nejsilnější sestavě s Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články