Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češky ovládly čtyřhru v Sydney

Sydney - České tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová získaly v Sydney titul ve čtyřhře. Ve finále porazily krajanku Květu Peschkeovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou 4:6, 6:4 a 10:7. Na jejich úspěch může navázat Lukáš Dlouhý, který spolu s Australanem Paulem Hanleym postoupil do finále po výhře 7:5, 4:6, 10:8 nad indicko-pákistánskou dvojicí Rohan Bopanna, Ajsám Kúreší. O titul si zahrají s nejvýše nasazeným párem, americkými dvojčaty Mikem a Bobem Bryanovými.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou si připsaly šestý společný titul v deblu. Naopak Peschkeová se Srebotnikovou přišly o šanci získat druhý titul za sebou a po triumfu minulý týden v Aucklandu zaznamenaly první prohru v sezoně. V podobné situaci jsou před finále i Dlouhý s Hanleym. Česko-australská dvojice zatím v nové sezoně také nenašla přemožitele a po týden staré výhře v Brisbane bude ve finále útočit na druhý titul za sebou. Dlouhého čeká zápas o jubilejní desátý titul v deblu.

"Ve čtvrtfinále i v semifinále to byl těžký boj, kdy se rozhodovalo až ve třetím setu. Ve čtvrtfinále jsme dokonce s Paulem odvraceli dva mečboly. O to více se výhra cení," napsal Dlouhý v tiskové zprávě. "Finále bude opravdovou prověrkou před začátkem Australian Open. Věříme, že to dokážeme i přesto, že spolu hrajeme teprve třetí týden," dodal.

Ve finále ženské dvouhry získala titul Číňanka Li Na. Třetí nasazenou hráčku Kim Clijstersovou porazila 7:6 a 6:3, přestože v první sadě prohrávala s belgickou tenistkou už 0:5. Li Na získala čtvrtý titul v kariéře. Clijstersová naopak v Sydney nenavázala na triumfy z let 2003 a 2007. Bývalá světová jednička si navíc připsala první porážku ve 14 finálových a semifinálových zápasech od předloňského návratu po mateřské pauze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články