Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Češky nadále útočí na post světové dvojky. Kvitová i Plíšková už jsou v Dubaji ve čtvrtfinále

Český ženský tenis může mít po turnaji v Dubaji světovou dvojku. Tuhle šanci si drží jak Petra Kvitová, tak i Karolína Plíšková. Aby se jim to povedlo, musí jedna z nich dokráčet až pro titul. V současnosti jsou po další výhře ve čtvrtfinále a jedno utkání je dělí od vzájemného střetnutí v semifinále.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Kvitová zvládla další třísetový zápas, i když se ve větru trošku trápila. Výborně hrající americkou kvalifikantku Jennifer Bradyovou zdolala 7:5, 1:6 a 6:3 a připsala si patnácté vítězné utkání v sezoně. Karolína Plíšková porazila další Američanku Alison Riskeovou ve dvou tie-breacích, první vyhrála 7:3 a druhý 7:5.

Kvitová se vrátí na druhé místo světa, pokud podruhé v kariéře turnaj v Dubaji vyhraje a Halepová nepostoupí do finále. Plíšková se stane dvojkou v případě zisku titulu a vyřazení Halepové před semifinále.

Kvitová první brejk v utkání na 3:2 neudržela a o zisku setu rozhodla koncovka. Od stavu 4:5 vyhrála dvojnásobná wimbledonská vítězka dvanáct ze čtrnácti výměn, podání 117. hráčce světa vzala po úspěšném zkrácení a druhý setbol využila ranou z forhendu po lajně.

V první hře druhé sady nevyužila Kvitová ani jeden ze čtyř brejkbolů, což ji úplně rozhodilo a málem dostala "kanára". Setboly za stavu 0:5 odvrátila a podání si alespoň jednou v druhém setu udržela. Ve třetí sadě Kvitová odvrátila v úvodním gemu dva brejkboly, chytila se a díky brejku odskočila do vedení 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová s Plíškovou jsou v Dubaji už ve čtvrtfinále

"Přišel jsem do tebe napumpovat energii," řekl trenér Jiří Vaněk o pauze své svěřenkyni, která působila sklesle. Za stavu 4:2 odvrátila Kvitová brejkbol esem a po zvýšení na 5:2 si zakřičela "Pojď!". Při prvním mečbolu udělala desátou dvojchybu v utkání, ale pak zápas po dvou hodinách a dvanácti minutách ukončila.

"Byl to opravdu těžký zápas. První set jsem vybojovala, ve druhém jsem ztratila koncentraci a ve třetím jsem se vrátila do hry," sdělila Kvitová na kurtu. "Podmínky byly nepříjemné, hodně foukalo. Nebyl to hezký tenis, omlouvám se."

Příští soupeřkou Kvitové bude Slovenka Viktória Kužmová, která odvrátila Sofii Keninové tři mečboly a po obratu zdolala Američanku 1:6, 7:5 a 6:2. S dvacetiletou Kužmovou si Kvitová zahraje poprvé.

Finalistka turnaje z roku 2015 Plíšková ve vyrovnané první sadě odvrátila jeden brejkbol a v tie-breaku profitovala z chyb Riskeové. I druhý set přinesl napínavou zápletku. Turnajová čtyřka Plíšková nevyužila ve třetí hře čtyři brejkboly, vzápětí si poprvé v utkání neudržela podání, ale hned si vzala brejk zpět.

Za stavu 4:5 odvrátila Plíšková setbol a v téměř čtvrthodinovém gemu srovnala, poté co Riskeová místo zcela odkrytého kurtu trefila síť. Čistou hrou vzala soupeřce podání, ale ani při svém servisu neuhrála bod a znovu rozhodl tie-break. Plíšková držela celou dobu malý náskok a při druhém mečbolu udělala Riskeová dvojchybu.

"Nevím, jak jsem to dokázala. Každý zápas s Alison je výborný. Hrálo se hodně výměn, hodně to lítalo a já byla možná trošku šťastnější," řekla Plíšková, která bude hrát o semifinále proti Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články