Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češky na finále v Antverpách nedosáhly. Prohrála Plíšková i Záhlavová-Strýcová

Antverpy – Čistě v české režii mohlo být finále na turnaji v Antverpách. Avšak semifinálové duely Češkám nevyšly. Nejprve Karolína Plíšková podlehla dvakrát 2:6 Španělce Carle Suárezové a večer ji napodobila Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála dvakrát v tie-breaku s Němkou Andreou Petkovicovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/PA autor: Francis Vachon

Sedmnáctá hráčka světového žebříčku Suárezová v první sadě nenabídla české soupeřce ani jedinou šanci na brejk, sama naopak dva brejkboly využila a zvítězila 6:2. Ve druhé sadě už měla se svým podáním větší potíže, nicméně i přes jeden ztracený servis zopakovala vítězství stejným výsledkem.

Suárezová oplatila světové dvaadvacítce Plíškové porážku z lednového turnaje v Sydney, kde ji rodačka z Loun porazila ve čtvrtfinále ve třech setech a nakonec ztroskotala až na krajance Petře Kvitové ve finále.

Záhlavové-Strýcové se v prvním setu málem podařil velký comeback, když soupeřku pustila do vedení 5:1, ale skóre otočila ve svůj prospěch na 6:5. Sadu však nezvládla doservírovat a v rozhodující zkrácené hře prohrála 2:7.

Druhá sada naopak nabídla jen po jediném brejku na obou stranách a znovu musel rozhodnout tie-break. V něm měla opět pevnější nervy německá favoritka Petkovicová, která si zahraje o šestý titul na okruhu WTA v kariéře. Poslední tři finálová utkání v loňském roce zvládla.

Tenisový turnaj žen v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Suárezová (5-Šp.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 6:2, Petkovicová (3-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články