Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Češky měly ve čtvrtfinále v Brisbane třetinovou úspěšnost

Brisbane - Pouze jedna ze tří českých tenistek uspěla ve čtvrtfinále úvodního podniku sezony v Brisbane. Mezi nejlepší čtyřku se probojovala Petra Kvitová, jež hladce porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou 6:0 a 6:4. Její další soupeřkou bude Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Ta po téměř tříhodinové bitvě vyřadila Lucii Šafářovou po setech 6:2, 6:7 a 6:3. Neuspěla ani Barbora Záhlavová-Strýcová, která nestačila na čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou z Francie a prohrála 1:6, 2:6.

Kvitová v prvním vzájemném souboji neztratila s Cibulkovou ani jednou servis, navíc přidala tři esa. Podobně kvalitnímu podání musela čelit Šafářová, které nastřílela Pavljučenkovová dokonce 11 es.

Záhlavová-Strýcová se proti šestnácté hráčce světa Bartoliové ani ve druhém vzájemném duelu neprosadila a v utkání ztratila celkem šestkrát servis. I tak si za výkony na úvodním turnaji sezony odnese stejně jako Šafářová prémii 5 340 dolarů a 70 bodů do světového žebříčku. Na Kvitovou i po případné semifinálové prohře čeká téměř dvojnásobek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články